İSPARK ücretlerine zam mı geldi? İSPARK otopark ücretleri ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan İSPARK’ın ücretlerinin güncel fiyatları İstanbul halkının gündemini meşgul ediyor. Peki İSPARK ücretlerine zam mı geldi? İSPARK otopark ücretleri ne kadar? İşte konu hakkında merak edilenler...

20.06.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-09:58) İSPARK ücretlerine zam mı geldi? İSPARK otopark ücretleri  ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olan İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. AŞ (İSPARK) ücretlerinin güncel fiyatı İstanbul halkının gündeminin zirvesinde yer alıyor.İSPARK ücretlerine zam mı geldi? İSPARK otopark ücretleri ne kadar? sorularıyla internet üzerinden konu hakkında araştırmalarını sürdüren vatandaşlara İSPARK’tan kötü haber geldi. Enflasyon sebebiyle elektrik, su, akaryakıt gibi kalemlerde yapılan zamlar sebebiyle İSPARK’ın da otopark ücretlerinde zam yapma kararı aldığı öğrenildi.

İSPARK ücretlerine zam mı geldi?

İBB bünyesinde yer alan İSPARK’ın otopark ücretlerine artan maliyetler ve çalışanlara yapılan yüzde 54,4’lük zammın karşılanması gerekçeleriyle zam yapılacağı öğrenildi. Söz konusu zam teklifi geçtiğimiz günlerde yapılan İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

İSPARK otopark ücretlerine zam

İSPARK otopark ücretleri ne kadar?

İBB Meclisi’nde verilen zam teklifinin kabul edilmesiyle İSPARK 2022 otopark ücretleri zamlandı. Buna göre İSPARK’taki ücretler yüzde 25 oranında zamlanırken, tam gün otopark ücreti 25 TL’den 50 - 60 TL seviyelerine yükseldi. İSPARK’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre Beşiktaş’ın Bebek semtinde bulunan parkların ortalama otopark ücretlerinin 60 TL olduğu kaydedildi.

İBB yetkilileri zam kararıan gerekçe olarak işletme, bakım-onarım ve personel maliyetlerini gösterirken, İSPARK’taki personellerin maaşlarına yüzde 20 zam yapıldığı iddiaları da geçtiğimiz günlerde ortaya atılmıştı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal