İnternet Üzerinden Konteyner İlanıyla 51 Kişiyi 256 Bin 860 TL Dolandırdılar!

Antalya’da internet siteleri üzerinden konteyner ilanı vererek 51 kişinin 256 bin 860 TL para dolandırıldığı olayda, 4 şahıstan 2’sinin tutuklandığı bildirildi.

03.12.2021-11:49 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:12) İnternet Üzerinden Konteyner İlanıyla 51 Kişiyi 256 Bin 860 TL Dolandırdılar!

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Yan. Dol. Büro Amirliği görevlileri, bilişim sistemlerinde yapılan nitelikli dolandırıcılık suçları ile ilgili ‘Hayali Konteyner’ isimli proje çalışması yürütüldü. Yapılan proje çalışmasında olaya karışan şüphelilerin, internet ortamında farklı internet sitelerinden satılık konteyner ilanı vererek kaparo bedeli veya konteyner ücretinin bedeli adı altında farklı hesap numaralarına para havalesi yaptırdığı belirtildi. Böylelikle bahsi geçen şüphelilerin ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçu gerçekleştirdiği belirlendi. 

Bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılarak nitelikli dolandırıcılık suçlarına karışan şüpheli M.Ş.’nin organizasyonunda gerçekleşen olayda Y.H. ve M.G.’nin banka hesaplarına para havaleleri yapıldığını ve şüpheli K.Y.’ye ait IP numarasının kullanıldığı tespit edildi. 

256 BİN 860 TL DOLANDIRDILAR

Antalya il merkezinde 15, Korkuteli ilçesi, İstanbul, Konya ve Burdur illerinde 36 olmak üzere toplamda 51 ayrı dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen şüpheliler yaptıkları projeli çalışma kapsamında toplam 256 bin 860 TL dolandırdıkları ortaya çıktı. 

EŞ ZAMANLI OLARAK OPERASYON DÜZENLENDİ

Yapılan proje çalışmasında olaya karışan 4 şüphelilerin yakalanabilmesi için Antalya, İstanbul, Konya ile Korkuteli ilçesine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleşen operasyonda 4 şüpheli birlikte şüpheli Y.H. tarafından hesabına para gönderildiği tespit edilen S.E.Z. isimli şüpheli Antalya'da yakalanıp gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şüphelilerden elde edilen 7 adet cep telefonu, 10 adet sim kart, 1adet bilgisayar, 1 adet çetele, çok sayıda banka hesaplarına el konuldu. Şüpheli K.Y. ifadesi alındıktan sonra salıverilirken, gözaltında bulunan Y.H. ve S.E.Z. isimli şüpheliler mevcutlu olarak çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından Adli Kontrol Şartı ve Yurt Dışı Çıkış Yasağı ile serbest bırakıldığı bildirildi. Şüpheli M.Ş. ve M.G. isimli şahıslar ise çıktıkları mahkemece tutuklanmalarına karar verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal