İnternet Sitesi Sahte Çıktı: 8 Bin 500 Lira Dolandırıldı!

İzmir’de yaşayan Esen Boyacı isimli vatandaşın başına talihsiz bir olay geldi. HGS ödemesi için girdiği internet sitesi sahte çıktı ve 8 bin 500 lira dolandırıldı.

01.10.2021-12:24 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-14:12)

İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan Esen Boyacı (49) isimli bir vatandaş HGS ödemesi için girdiği internet sitesi sahte çıkınca 8 bin 500 lira dolandırıldı. Bu durum ise çeşitli ödemeler için internet sitelerini kullanan binlerce vatandaşı tedirgin ediyor.

HGS YÜKLEMESİ YAPMAK İÇİN GİRDİĞİ SİTE SAHTE ÇIKINCA DOLANDIRILDI

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre İzmir'de, Esen Boyacı isimli bir kadın, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) yüklemesi yapmak için girdiği internet sitesi sahte çıkınca 8 bin 500 lirasını dolandırıcılara kaptırdı. Esen Boyacı ‘Gelen mesajdaki şifreyi belli bir zaman içindeki girmek zorunda kaldım. Bu yüzden gelen şifreyi hızlıca okuyup girdim. Bir süre sonra 100 lira yerine kredi kartımdan 8 bin 500 liranın kesildiğini gördüm. Hesap ekstresinde ödemeyi alan firma belli. Ben kredi kartına ödemeyi yapmak zorunda kaldım. Alın terimle kazandığım parayı dolandırıcılara, hırsızlara verdim. İşlemi gerçekleştirdikten sonra kartından yüksek miktarda para çekildiğini anladım. Hemen bankayı aramasına rağmen olumlu dönüş olmadı’ diyerek başına gelen talihsiz olayı aktardı. Boyacı, mağduriyetinin giderilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ARAMA MOTORLARINDA İLK ÇIKAN ADRESE TIKLAMAYIN

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise konu ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Ağaoğlu açıklamasında ‘Tüketicilere tavsiyemiz internet üzerinden alışveriş yaparken gelen şifrenin üzerinde yazan bilgileri okusunlar. Ciddi mağduriyetler oluşuyor. Çünkü arama motorları dolandırıcıların kullandığı bir yöntem haline geldi. Arama motorlarında ilk çıkan adresi tıklamasınlar. Teknik servis ararken de bir ürün alırken buna dikkat etsinler. Çünkü dolandırıcılar bu arama motorlarına para vererek sahte sitelerin üste çıkmasını sağlıyor. Bunu fark etmek zor değil. Altında hemen reklam olduğu yazıyor ancak bazen tüketicimizin dikkatinden kaçıyor’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal