Otellerin Sitelerini Kopyalayıp İnsanları Dolandırdılar: 300 Bin TL'lik Vurgun!

Aydın'a bağlı Didim ilçesinde otellerin internet sitelerini kopyalayan dolandırıcılar, rezervasyon yaptırmak için kendilerine ulaşan insanları 300 bin TL dolandırdı.

29.09.2021-13:03 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-17:37) Otellerin Sitelerini Kopyalayıp İnsanları Dolandırdılar: 300 Bin TL'lik Vurgun!

İnsanların kolay para kazanma istekleri bir türlü son bulmuyor. Bu kez de dolandırıcılar Aydın’a bağlı Didim’de otellerin internet sitelerini kopyalayarak rezervasyon yaptırmak isteyen insanları dolandırdı. Didim ilçesindeki otellerin internet sitelerini kopyalayan dolandırıcılar, rezervasyon yaptırmak için kendilerine ulaşan kişileri dolandırdı. 

Dolandırıcıların, Didim bölgesinde kopyaladığı otellerin internet siteleri üzerinden rezervasyon yapan kişileri 300 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı. Sahte rezervasyon ile dolandırılan kişiler savcılığa suç duyurusunda bulundu. 


SADECE BİR OTELİN KOPYALANAN SİTESİNDEN 30 AİLE DOLANDIRILMIŞ 

Otelci Burak Karakaya olayla ilgili, ‘’Bu yıl bize bu yöntemle dolandırılan 30 aile geldi. Tatil için yatırdıkları ücretleri ortalama 10 bin liradan hesapladığımız zaman 300 bin lira kadar dolandırıldıkları ortaya çıkıyor. Otele giriş yapmak istediklerinde dolandırıldıklarını anlayınca çok üzüldüler. İnsanların bütün yıl çalışıp kazandığı parayı bu şekilde kaybetmeleri bizi de çok üzüyor. Ancak elimizden hiçbir şey gelmiyor. Sadece izinsiz bir şekilde ismimizi kullandıkları için web sitelerini şikayet ederek kapattırdık. İsmimizi kullanarak açtıkları kopya web sitelerini şikayet ettikçe bunu yapan şahıslar daha fazla site açmaya başladı. Tatil yapacak kişiler, rezervasyon yaptırmayı düşündükleri otelleri çok iyi araştırmalı. Sadece karşılarına ilk çıkan siteye değil, diğer sitelere de bakmalılar. Seyahat acentesinin sayfasına da bakabilirler. Sahte olan ile gerçek olanı mutlaka anlayacaklardır. Bu az bir rakam değil. Bu nedenle tatil yapmak isteyen tüm vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor’’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal