Instagram’da beklenen özellik yolda: Hikaye süresi uzatılıyor

Instagram, Snapchat’ten kopyaladığı hikayeler özelliğinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Kullanıcıların uzun bir zamandır beklediği yenilikle beraber 60 saniyelik hikayeler yüklenebilecek.

25.09.2022-13:20 - (Son Güncelleme: 25.09.2022-13:20) Instagram’da beklenen özellik yolda: Hikaye süresi uzatılıyor

Sosyal medya platformu Instagram’ın sevilen özelliklerinden ‘hikayeler’ konusunda kullanıcıları sevindirecek bir değişiklik yapılacağı öğrenildi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre şu sıralarda 15 saniye uzunluğunda olan hikayelerin süresi 60 saniyeye kadar uzayacak. Böylelikle bazı kullanıcıların şikayetçi olduğu fazla hikaye görme sorununun da önüne geçebilir. 

Instagram’da beklenen özellik yolda

ShiftDelete’nin paylaştığı habere göre; Instagram’da milyonlarca kullanıcının yıllardır beklediği hikaye süresini uzatma konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Buna göre şirket, hikayelerin süresini artırmak için çalışmalara başladığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Meta sözcüsü, Instagram’daki hikaye deneyimini geliştirmenin yolları üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Sözcünün açıklamasına göre, videolar artık otomatik olarak 15 saniyelik kliplere dönüştürülmek yerine 60 saniyeye kadar oynatılabilecek.

Instagram hikayeler

Aşırı hikayeler olmayacak

Hikayelerin süresinde yapılacak olan bu değişiklikle beraber bazı kullanıcıların şikayetçi olduğu aşırı hikaye izleme sorununun da önüne geçilebilir. 

Reels süresi de artırılmıştı

Instagram’da son zamanlarda video konusunda önemli değişikler yapılmaya devam ediyor. Hikayelerin süresinde yapılacak olan değişikliğin dışında daha önce platformun ‘Reels’ kısmında da bir değişiklik yapılmıştı. Daha önce Reels için 60 saniyelik video sınırı 90 saniyeye çıkarılmış ve 15 dakikadan kısa olan videolar otomatik olarak Reels’e dönüştürülmüştü. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal