Bakan Nebati’den önemli temas: Suudi Arabistan Prensi Selman ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. İşte detaylar...

25.09.2022-11:20 - (Son Güncelleme: 25.09.2022-11:20) Bakan Nebati’den önemli temas: Suudi Arabistan Prensi Selman ile görüştü

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yumuşayan ilişkilerde yeni bir gelişme daha yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. 

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında dikkat çeken temas

Veliaht Prens Selman ile Bakan Nebati' nin Cidde'deki Al-Salam Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile bir araya geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarının da teyit ettiği görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Bakan Nebati Prens Selman

Son görüşme Haziran’da gerçekleşmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde yeniden sıcak ilişkilerin kurulduğu Suudi Arabistan'a nisan ayında ziyarette bulunmuş, Veliaht Prens Selman da haziranda Türkiye'ye gelmişti.

Saray'da yapılan görüşmelerin ardından yayımlanan ortak bildiride, iki ülkenin karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi imkanlarını, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve önündeki zorlukların üstesinden gelinmesini, yatırım fırsatlarının araştırılması ve çeşitli alanlarda somut ortaklıklara dönüştürülmesi için iki ülkenin kamu ve özel sektöründeki iletişimin artırılmasını ele aldıkları belirtilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal