Instagram’a Çok Sayıda Yeni Özellik Eklenecek

Sosyal medya platformu Instagram kısa süre sonra kullanıcılarına yepyeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Bu yenilikler sadece tekil hesapları değil kurumsal sayfalar için de dikkat çekici özellikler olacak.

09.05.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-14:20) Instagram’a Çok Sayıda Yeni Özellik Eklenecek

Instagram popülerliğini diri tutmayı sık yaptığı güncellemeler ve eklediği yeni özellikler ile sağlamayı başarıyor. Bu kez de yakın zamanda beş yeni özelliği platforma dahil etmeye hazırlanıyor.

Bu yeniliklerden ilki profil sayfasına Insights butonunun yerleştirildiği ekran görüntüleri vasıtasıyla ortaya çıktı. Bu özellikle eğer bir içerik oluşturucuysanız, takipçileriniz hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayan Insights’a erişmek böylece artık daha kolay hale geliyor.

İkinci olarak Instagram WhatsApp ile benzer şekilde mesajları iletmenizi sağlayan bir özellik üzerine çalışıyor. Yani Instagram’da da İletileri yönlendirebileceğiniz kişi sayısına sınır koyulacak. Bu sayede sahte haberlerin yayılmasının önüne geçmenin kolaylaşacağına inanılıyor.

Instagram bilindiği gibi kullanıcıların mesajları silmesine izin veriyor. Ancak mesajınız görüldüyse veya yönlendirildiyse bunu bilmemek özelliğin kullanımını anlamsız hale getiriyordu. Bu nedenle olacak ki firmanın üzerinde çalıştığı üçüncü bir özellik de uygulamada bu konuda sizi bilgilendirecek bir bildirim üzerinde çalışılıyor.

Dördüncü özellik ise canlı yayın öncesinde oluşturacağınız başlık sayesinde takipçilerinizin neler konuşacağınız hakkında bilgi sahibi olabileceği durumu. Bunun yanı sıra uygulamanın üst kısmında yer alan Hikayeler bölümünde sayfalandırılmış bir yapı üzerinde çalışılıyor.

Son olarak Instagram’ın kısa bir süre sonra Messenger Rooms entegrasyonu ile karşımıza çıkabileceğine dair haberler var. Facebook’un Zoom’a rakip olarak geliştirdiği Messenger Rooms aynı anda 50 kişinin katılabildiği oturumlarla izin veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal