İnstagram telif hakkı dolandırıcılığı yöntemi! Bu mesaja aldanmayın

Gün geçtikçe İnstagram hesaplarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar da çoğalmaktadır. Birbirinden değişik taktiklerle karşımıza çıkan dolandırıcıların yeni taktikleri "telif hakkı sebebiyle hesabınız silinecektir" mesajı oldu. İnstagramı taklit ederek hesapları çalmaya çalışan dolandırıcılara inanmayın.

10.04.2022-16:10 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-16:10) İnstagram telif hakkı dolandırıcılığı yöntemi! Bu mesaja aldanmayın

Gün geçtikçe İnstagram hesaplarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar yeni taktiklerle İnstagram hesaplarını ele geçirmeye çalışıyor. Bugüne kadar bir çok kişiyi taklit ederek İnstagram hesabı çalmaya çalışan dolandırıcılar şimdilerde İnstagram'ı taklit ederek vatandaşlara "telif hakkı sebebiyle hesabınız silinecektir" mesajı göndermeye başladı. Özellikle yüksek takipçi sayısı bulunan içerik üreticilerinin hesaplarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar İntagramı taklit edebilmek ve İnstagram’ın kurumsal hesabıymış gibi görünmek için InstagramCrew, InstaBusiness, Instagramcopyright gibi farklı kullanıcı isimleriyle kullanıcıları dolandırmaya çalışıyor. Kullanıcı adları dikkatli incelendiği zaman sahte olduğu, bazı harflerin eksik olduğu veya yazım yanlışlarının olduğu görülmektedir. Sahte hesaplarla direkt mesaj üzerinden kullanıcıları telif hakkı bahanesiyle kullanıcıları kandırmaya çalışan dolandırıcılar bu mesaj ile birlikte kullanıcılara bir link göndererek linke tıklandığı zaman sorunun düzeleceğini söylüyorlar. Kullanıcılar gönderilen linke tıkladığı zaman hesap bilgileri dolandırıcılar tarafından ele geçiriliyor.

İnstagram hesabını dolandırıcıların eline geçirmemek için ne yapmak gerekir

İnstagram hesabını dolandırıcıların eline geçirmemek için ne yapmak gerekir?

İnstagram hesabınızı dolandırıcıların eline geçirmemek için İnstagramı taklit ederek sizi dolandırmaya çalışan dolandırıcıları dikkate almayın çünkü İnstagram hiçbir zaman hesabınız askıya alınacaksa size mesaj atmaz direk askıya alır. Bazı dolandırıcılar mail yoluyla da kullanıcıları dolandırmaya çalışmaktadır bu durumlarda kişilerin mutlaka mail adresini araştırması gerekmektedir. Eğer İnstagram üzerinden gönderilen linkler sizi instagram.com'dan farklı bir adrese yönlendiriyorsa asla o linke tıklamayın ve şüpheli mesajları gönderen kişileri engelleyerek hesabı şikayet edin ve gönderilen mesajı silin. İnstagram hiçbir şekilde kullanıcılarından hesaba giriş haricinde şifre istemez u yüzden giriş bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Şifre oluştururken olabildiğince karmaşık ve ardışık olmayan sayılardan oluşturmaya dikkat edin. İki faktörlü kimlik doğrulamasını aktifleştirerek kullanmak dolandırıcılara karşı alacağınız önlemlerden en önemlisi olabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal