Instagram hesabı nasıl çalınır? Instagram hesabını çalmak için hackerların kullandığı yöntemler

En çok tercih edilen sosyal medya uygulamalarından olan İnstagram hesap çalınma yöntemleri son zamanlarda kullanıcıların korkulu rüyası oldu. İnstagram üzerinden bahis oynatan ve para kazanıldığı iddia edilen durumlar yaşanmaktadır. Bu nedenle İnstagram hesap çalma nasıl yapılır, yöntemleri nelerdir sorusu merak konusu olurken İnstagram hesap çalma yöntemleri haberimizde yer almaktadır

02.04.2022-18:39 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-18:39) Instagram hesabı nasıl çalınır? Instagram hesabını çalmak için hackerların kullandığı yöntemler

Son zamanlarda artan hesap çalma durumları kullanıcıları korkuturken neler yapılması gerektiği de araştırılmaktadır. Bu durumların artmasının en büyük nedeni ise kötü niyetli hackerların kullandığı yöntemlerdir. Hackerlar İnstagram hesabı çalmada farklı yöntemler kullanmaktadır. İşte hackerların kullandığı yöntemler haberimizde

Hackerların İnstagram çalma yöntemleri

Phishing yöntemi

İnstagram hesabı çalma durumlarında en çok tercih edilen yöntem Phishing yöntemi oldu. Phishing ile çalınmak istenen websitesi, oyun veya uygulama taklit edilir. Phishing saldırısı yapılırken size farklı kanallardan ulaşabilirler. Hackerlar Instagram hesabınızı çalma amaçlı Phishing saldırısını yapmak için Instagram üzerinden size telif hakkı görünümlü mesaj atabilirler. Benzer bir örnek de, ek gelir görünümlü sayfalar sizden Instagram bilgilerinizi talep ettiğinde bir Phishing yöntemiyle karşı karşıya olduğunuzu anlamanız gerekmektedir.

Keylogger yöntemi 

Keylogger yöntemi aslında virüs yardımıyla yapılmaktadır. İnternet sitelerinde iyi niyetli sayfalarının yanı sıra kötü niyetli yazılımlarda oldukça fazladır. İnternet üzerinden indirilen bazı sayfalarda önceden amaçlanmış virüsler olması mümkün. Keyloggerlar klavyenizde bastığınız her bir tuşu, ekranınızı, eğer isterlerse sesinizi kayıt altına alabilirler. Keyloggerlar bilgisayarınızın arka planında çalışacağı ve sürekli veri gönderme hâlinde bulunacağı için diğer virüslere oranla rahatça anlaşılabilirler.

Hackerların İnstagram çalma yöntemleri

Sahte şikayet kullanarak instagram hesap çalma 

Kötü niyetli hackerlar, sizin adınıza ve soyadınıza benzer bir e-mail adresi oluştururlar. Bu e-mail adresini kullanarak Instagram Destek Ekibini kandırmak amaçlı hazırlıklarını gerçekleştirirler.

Destek Ekibini kandırmak amaçlı hazırladıkları veri setlerini kullanarak Instagram web versiyonu üzerinden Instagram Destek bölümünden “Bu kişi beni veya kurumumu taklit ediyor” seçeneğini kullanarak sizi şikayet ederler.

Brute Force yöntemi 

Kelime anlamıyla kaba kuvvet anlamına gelen bu yöntemde saldırı oldukça hızlı gerçekleşmektedir. İnstagram hesabı çalmak için kullanılan yöntemler arasında en eski ve en uzun süren Brute Force yöntemidir. 

Brute Force mantığında hedef olarak seçtiğiniz kişinin oluşturabileceği şifrelerin bütün olasılıkları yazılır ve bu şifreler aralarından biri çıkana kadar sürekli denenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal