Instagram çalınan hesap nasıl geri alınır? Instagram hesabım ele geçirildi nasıl kurtarırım? Instagram hesabı nasıl kurtarırım? Instagram hesabı geri alma yolları

Instagram çalınan hesap nasıl geri alınır? Instagram hesabım ele geçirildi nasıl kurtarırım? Instagram hesabı nasıl kurtarırım? Instagram hesabı geri alma şeklindeki sorular çok sayıda Instagram kullanıcısı tarafından merak edilerek araştırılır. Art niyetli ve köyü kişiler tarafından ele geçirilen hesabın ger almak isteyen kullanıcılar, Instagram hesaplarını kolay ve sorunsuz bir şekilde almanın yollarını ararlar.

23.03.2022-17:52 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-17:52) Instagram çalınan hesap nasıl geri alınır? Instagram hesabım ele geçirildi nasıl kurtarırım? Instagram hesabı nasıl kurtarırım? Instagram hesabı geri alma yolları

Organik takipçisi olan tüm Instagram hesapları farklı yöntemler kullanılarak çalınabiliyor. Kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilen bu hesaplarda ise çalınan kişinin hesap sayfasında hikaye veya gönderi paylaşılır. Hesabı çalınan kullanıcı ise şifre bilgileri değiştirildiği için kendi hesabına ulaşamaz.

Instagram çalınan hesap nasıl geri alınır? 

Instagram çalınan hesap nasıl geri alınır?

Bazı durumlarda Instagram hesabın başka bir oturumda yeniden açıldığına dair bilgi mesajı gönderirken eksik veya değişmiş bilgi dahilinde bu uyarı veren bildirimler gelmeyebilir. Hesabınızın çalındığını anladığınız durumda adım adım hesap kurtarma işlemini başlatmanız gerekiyor. Burada yapılacak ilk işlem Instagram hesabınızın silinip silinmediğini kontrol etmeniz gerekiyor. Bun anlamak için de ilk önce intenetten https://instagram.com/ kullanıcıadınız adrese kısmına giriş yaptıktan sonra hesabın aktif olup olmadığına bakabilirsiniz. Şayet hesabınız burada görünmüyorsa hesabınız silinmiş anlamına gelir.

Yapmanız gereken ikinci kontrol ise, Instagram’ın mobil uygulaması üzerinden giriş yaptığınızda hesabın görünüyor olması gerekiyor. Burada da görünmüyorsa hesabın silindiği gerçeği ortaya çıkıyor.

Instagram hesabı nasıl kurtarırım? 

Instagram çalınan hesap nasıl geri alınır?

Instagram uygulamasına ilk giriş yaptığınızda telefon numaranızı kaydettiyseniz SMS yoluyla şifre yenileme işlemi başlatabilirsiniz. Bunun için de uygulamaya giriş yaptığınız ekrandan yardım al seçeneğine tıklamanız ve karşınıza gelen ekrana kullanıcı adınızı girdikten sonra giriş bağlantısı gönder demeniz gerekiyor. Kayıtlı olan mail adresine gelen Instagram kurtarma linki ile birlikte şifrenizi yenileyerek hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Instagram hesabım ele geçirildi nasıl kurtarırım? 

Instagram çalınan hesap nasıl geri alınır?

Şayet bunlara erişim sağlayamazsanız o zaman e-posta adresi ve numara değiştirilmiş anlamına gelir ve sizin bu durumda 'Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var?' seçeneğini seçmeniz gerekebilir. Bu seçeneği tıkladığınızda Instagram sizden kimlik bilgilerinizin doğruluğunu kanıtlamanızı isteyecek ve bazı sorular sorarak cevap talep edecektir. Bilgilerinizin doruluğundan emin olduktan sonra gelen formu doldurarak sistem üzerinden göndermeniz ve Instagramdan gelecek cevabı beklemeniz gerekecek. Şayet başkasının eline geçen Instagram hesabınızın gerçekte size ait olduğunu kanıtlarsanız, Instagram size anlık şifre sıfırlama bağlantısı gönderir ve sizde yeni şifrenizi belirleyerek hesabınızı ger alabilirsiniz.

Instagram hesabı geri alma yolları

Instagram hesabı geri alma yolları

İnstagram hesabınızı ger alabilmek için yapılması gereken adımları ise şöyle sıralayabiliriz. İlk olarak masa üstünden Instagram hesap silme linkine giriş yapacaksınız. Sonrasında ise kaşınıza bazı sorular çıkacak ve bunlara doğru olarak cevap vermeniz gerekecek. 

İstenilen bilgiler doldurulduktan sonra sizin e-posta adresine bir ileti gönderilecek. gelen iletiyi açtığınızda İngilizce yazılan bazı bilgilerin talep edildiğini göreceksiniz. İletinin içinde ayrıca Instagram tarafından bir sayıda göndermiş olacak.

Daha sonra yapmanı gereken, A4 kağıdına, e-posta adresine gelen sayıyı büyük ve okunaklı bir biçimde yazdıktan sonra yüz hatlarınızı tamamen belli edecek şekilde çekilmiş fotoğrafınızı öz çekim olarak çekin. A4 kağıdının da fotoğrafını çektikten sonra her ikisini Instagram'ın size gönderdiği maile yanıt olarak gönderin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal