Instagram profilime bakanlar nasıl görülür? Instagram profilime bakanlar kimler?

İnsanların günlük hayatlarında en çok kullandığı uygulamalardan biri olan Instagram uygulaması ile ilgili kullanıcılar merak ettiklerini araştırmaya devam ediyor. Peki Instagram hesabınıza bakanları öğrenebilir misiniz? Instagram profiline bakanlar görüntülenebilir mi? Tüm detaylar haberimizde.

20.05.2022-19:54 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-19:54) Instagram profilime bakanlar nasıl görülür? Instagram profilime bakanlar kimler?

En çok kullanılan uygulamalar arasında en başlarda olan Instagram uygulaması insanlar tarafından merakla araştırılıyor. İnsanların düzenli olarak fotoğraf paylaşmak, tanıdığı insanları takip ederek paylaşımlarını görmek Instagram uygulamasının sunduğu özelliklerden biri. Peki profili gizli olan bir kullanıcı profiline bakan insanları görüntüleyebilir mi? Instagram profiline bakanların görüntülenmesi mümkün müdür? Instagram ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Instagram profile bakanlar görüntülenebilir mi

Instagram uygulamasının etik gizlilik kuralları çerçevesinde böyle bir şey mümkün değildir. Instagram uygulamasıyla aynı kurum tarafından yönetilen Facebook uygulaması için de aynı durum söz konusudur. Instagram ve Facebook uygulamalarında hiçbir şekilde profile bakanlar görüntülenemez. Instagram bünyesine sık sık güncelleme ve yenilikler katmaktadır fakat gizlilik ilkesini ihlal edecek bir yeniliği hiçbir zaman yapmamıştır. Instagram uygulamasında profile bakanların görüntülenebileceğini iddia eden birçok uygulama bulunmaktadır.

Instagram Profile Bakanlar

Instagram profile bakanları gösteren uygulamalar gerçek mi

İnternet arama motorunda konu aratıldığı zaman birçok profile bakanların görüntülenebileceğine dair yazılar ve uygulamalar insanlara sunulmaktadır. Ancak tüm bu uygulamalar insanların karşısına yine kendi takipçilerini çıkaracaktır. Bahsedilen uygulamalar takipçi listesinden karma bir liste oluşturarak kişilerin önüne sunmaktadır. Yani bahsedilen kişiler gerçekten profile bakan kişileri yansıtmamaktadır. Bu tür uygulamalara giriş yapılırken kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır yani uygulama ile şifrenizi paylaşmış olursunuz. Bu tarz durumlarda ise birçok olumsuz durumla karşı karşıya gelinebilir. Bu durumlardan bazıları şunlardır; Instagram hesabınız çalınabilir. Instagram hesabınızda daha önceden yaptığınız paylaşımlar silinebilir. Şifrenizi paylaştığınız için sizin adınızla başka kişiler takip edilebilir. Sizin hesabınızla farklı sayfalara beğeni ve yorum yapılabilir. Şifrenizi paylaştığını için giriş yaparak sizin haberiniz olmadan bazı kullanıcılar engellenebilir. Bu sebeple internet üzerinde paylaşılan bu tarz uygulama veya sitelerle kullanıcı adı ve şifrenizi paylaşmamanız gizlilik ihlali açısından oldukça önemlidir.

Instagram Profile Girenleri Görüntülemek Mümkün Müdür

Instagram profile bakanların olduğu siteler gerçek listeleri mi gösterir

İnternet üzerinde hesabınıza bakan kişileri gösterdiğini iddia eden birçok site bulunmaktadır. Fakat uygulamalarda olduğu gibi bu sitelerde de verilen sonuçlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptığınız uygulamalarda karşılaşabileceğiniz sonuçlar gibi bu sitelerde de aynı olumsuz durumlarla karşılaşmanız oldukça muhtemeldir. Şahsi hesabınıza girdiğiniz zaman haberiniz olmadan takip ettiğiniz kişi veya sayfaları görme sebebiniz bu sitelere giriş yapıyor olmanız olabilir. Eğer bu tarz internet sitelerine bir kere bile giriş yaparak izin verirseniz sadece şahsi hesabınıza girişi değil cihazınızla ilgili tüm bilgilere erişime de izin vermiş olursunuz. Bu uygulamalar mesajlarınız, rehberiniz hatta fotoğraflarınız kadar birçok özel olması gereken uygulamalarınıza erişebilir. Bu sitelerle hiçbir kullanıcı adı ve şifrenin paylaşılmaması gerekmektedir.

Profile bakanları gösteren uygulamalar nasıl kaldırılır

Bahsi geçen uygulama ya da sitelerden birine bir kere giriş yaptıysanız ya da kullandığınız telefon, tablet, bilgisayarınıza yüklediyseniz hızlı bir şekilde bu uygulamaları cihazlarınızdan kaldırmanız gerekmektedir. Bu uygulamaları cihazlarınızdan kaldırmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

-İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra profilinizi açmalısınız.

-Sağ üst kısımda bulunan Ayarlar kısmına girmeniz gerekiyor.

-Açtığınız ayarlar sayfasında güvenlik sekmesine girmelisiniz.

-Daha sonra bu sekmede bulunan Uygulamalar ve İnternet Siteleri bölümüne tıkladığınız zaman hesabınızın açık olduğu uygulamaları görebilirsiniz.

-Aktif uygulamalar kısmına girerek uygulamayı kaldırmanız gerekiyor.

Instagram profile bakanlar görüntülenebilir mi

Instagram profilinize bakan kişileri açık olarak Instagram uygulamasından görmeniz ya da bahsi geçen yasal olmayan uygulama ve sitelerden görmeniz mümkün değildir. Ancak birkaç adımı izleyerek profilinize bakan kişiler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Öncelikle Instagram hesabınızı gizli hesaptan çıkarıp herkese açık yaparak bir hikaye oluşturabilirsiniz. Böylelikle profilinize giren kişiler hakkında az da olsa fikir elde edebilmeniz mümkündür. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal