Instagram hesabı nasıl silinir? Instagram dondurulur mu? Instagram'da silinen hesabı geri alma yöntemi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram'ı kullanmak kadar silmek de ayrı bir olaydır. Birçok kullanıcı farklı sebeplerden dolayı Instagram hesabını silmeyi istese de bunu nasıl yapacağını bilemiyor. Peki, Instagram hesabı nasıl silinir? Instagram hesabı kalıcı olarak silinir mi? İşte detaylar...

05.07.2022-10:30 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:11) Instagram hesabı nasıl silinir? Instagram dondurulur mu? Instagram'da silinen hesabı geri alma yöntemi

Instagram uygulaması, kullanıcı kaybetmemek için kalıcı hesap silme işlemine dair adımları kullanıcılarıyla açıkça paylaşmıyor. Ancak ınstagram kalıcı hesap silme işlemi oldukça kolay. Gelin birlikte inceleyelim.

Instagram kalıcı hesap silme işlemi

Hesabınızı kalıcı olarak silmek için https://instagram.com/accounts/remove/request/ adresine giriş yapın. Ardından:

- Oturumunuzu açın ve yeniden aynı bağlantıya giriş yapın,

- Açılan ekranda "Hesabımı Sil" seçeneğine basarak, hesap silme nedeninizi seçin,

- Seçim işleminizden sonra ekrana gelecek boş kutuya şifrenizi yazın ve kırmızıyla yazılan "Hesabımı kalıcı olarak kapat" seçeneğini seçin. Bu işlemin ardından hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacaktır.

 ınstagram kalıcı sillme

Ancak şunu unutmayın, hesabınızı kalıcı olarak sildikten sonra bir daha aynı kullanıcı ismiyle başka bir hesap açamazsınız.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal