Instagram, En Güvensiz Uygulama Oldu

Yapılan araştırmaya göre Instagram, kullanıcıların gizliliği konusunda sınıfta kaldı.

23.03.2021-11:37 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-11:37) Instagram, En Güvensiz Uygulama Oldu

Instagram , kullanıcıların verilerini toplayan ve paylaşan "istilacı" uygulamalar listesinin başında yer aldı.

Bulut depolama şirketi pCloud, şirketlerin App Store'a dahil etmeleri gereken yeni tanıtılan Uygulama Gizliliği etiketlerini analiz ettikten sonra biraz keşif yaptı.

Çalışma, Instagram'ın kullanıcılarının kişisel verilerinin yüzde 79'unu topladığını ve arama geçmişi, konum, kişiler ve finansal bilgiler dahil olmak üzere üçüncü taraflarla paylaştığını ortaya koydu.

pCloud bir dijital yöneticisi Ivan Dimitrov blog yazısında, "Kaydolurken bir uygulama tarafından toplanmasını kabul ettiğiniz tüm bilgiler, analiz edilebilir ve hatta paylaşılabilir. Tarama geçmişiniz, bulunduğunuz yer, bankacılık ayrıntıları, iletişim bilgileriniz ve fitness seviyelerine kadar her şey uygulamalar için değerli olabilir ve bunların satışına onay vermiş olabilirsiniz." açıklamasında bulundu. Sözlerine devam eden Dimitrov, "Aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcıyla, Instagram'ın bu kadar yüksek miktarda bilinmeyen kullanıcı verilerini paylaşmak için bir merkez olması endişesi taşıyor." dedi.

Kullanıcıların kişisel verilerini paylaşan en büyük ikinci uygulama da Instagram'ın ana şirket Facebook oldu. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarının verilerinin yüzde 57'sini üçüncü şahıslara verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal