Microsoft, Discord'u Satın Almak İstiyor

Micrososft, oyun odaklı sohbet programını satın almak için 10 milyar doları gözden çıkardı.

23.03.2021-11:05 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-11:05) Microsoft, Discord'u Satın Almak İstiyor

Bloomberg'in bildirdiğine göre Microsoft, oyun odaklı sohbet programı Discord'u 10 milyar dolardan fazla bir fiyata satın almak istiyor. Xbox şefi Phil Spencer'ın potansiyel anlaşma hakkında Discord ile görüştüğü söyleniyor.

Bloomberg'in kaynakları, anlaşmanın yakın olmadığını söylüyor ancak farklı kaynaklar Discord'un bir satın alma peşinde koşmaktan çok kendisini halka açacağını söylüyor. Aynı zamanda Bloomberg, Epic Games ve Amazon'un da Discord'la görüşme halinde olduğunu bildirdi. Konu hakkında ne Discord tarafından ne de diğer teknoloji devleri tarafından henüz bir açıklama yapıldı.

The Wall Street Journal'ın geçtiğimiz günlerde bildirdiğine göre Discord'un aylık 140 milyon kullanıcısı var. Şirket, 130 milyon dolar gelir elde etse de henüz kâra geçmiş değil. 

Discord çoğu kullanıcı için ücretsiz ancak şirket, daha yüksek çözünürlüklü ekran paylaşımı, ekstra çıkartma paketleri ve daha büyük yükleme limitleri gibi daha gelişmiş özellikler sunan aylık 90 Türk lirası fiyatıyla Nitro aboneliği seçeneği sunuyor. Bu şekilde para kazanmaya çalışıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal