İnsan Sağlığına Birebir: Siyah Fasulye!

İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığı için mükemmel bir besin olan siyah fasulye hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. Siyah fasulyenin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

16.05.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-15:34) İnsan Sağlığına Birebir: Siyah Fasulye!

Latin Amerika mutfağının önemli bir yere sahip olan siyah fasulye, birçok sağlık sorununun çözümünde doğal ilaç görevi görüyor. Depresyondan, kalp krizi ve inme riskine; sindirim sorunlarından, karaciğeri temizlemeye faydaları saymakla bitmeyen siyah fasulye hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU

Siyah fasulyenin içeriğinde A, B2, B3, B6 ve B9 vitamini, folik asit, kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum, bakır, demir ve manganez gibi mineraller bulunmakta. Ayrıca lif oranı bir hayli yüksektir.

KOLON KANSERİ RİSKİNİ AZALTIR

Araştırmalar, siyah fasulyenin sindirim sistemini rahatlattığını ortaya koymuştur. Nohut ve mercimek gibi bakliyatlara oranlara sindirimi daha kolay olan siyah fasulye kabızlığı önler. Sindirim sisteminin yanında kolon kanseri riskini de azaltır.

DEPRESYON VE STRESİ ÖNLÜYOR

Yapılan araştırmalar siyah fasulyenin sinir sistemine iyi geldiğini ortaya koymuştur. Siyah fasulye tüketen kişilerin depresyon ve stres gibi ruh hastalıklarına karşı direncinin arttığı kanıtlanmıştır.

TOKLUK HİSSİ VERİR

Lif oranı oldukça yüksek olan siyah fasulye, tokluk hissi oluşturur, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bu özelliği sayesinde kilo vermeye yardımcı olur.

KARACİĞERİ TEMİZLİYOR

Siyah fasulye birçok sebze ve meyvede bulunmayan selenyum mineralini içerir. Bu mineral karaciğerin temizlenmesinde önemli bir rol oynar ve kansere neden olan bazı bileşiklerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda selenyum vücutta iltihap oluşumunu önler ve tümör büyüme oranını azaltır.

KALP KRİZİ VE İNME RİSKİNİ AZALTIYOR

Kardiyovasküler yani kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır. Kalp ve damar hastalıklarının tüketmesi önerilir.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR

İçeriğinde bulunan kalsiyum ve fosfor sayesinde kemik ve eklem yapısını korur. Kemiklerin güçlenmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal