Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Özellikle Covid-19 salgını sürecinde kullanılan dezenfektanlar ve temizlik malzemelerinden dolayı oluşan egzamayı doğal yöntemlerle tedavi edebilirsiniz. İşte egzamaya iyi gelen besinler...

16.05.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-14:35) Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Genel olarak ellerde görülen egzama, vücudun çeşitli yerlerinde de oluşabilir. Deride kızarıklık, yanma ve kaşıntı ile kendini gösteren egzamayı tedavi etmenizi sağlayacak doğal yöntemler bulunmakta. Can sıkıcı bir cilt rahatsızlığı olan egzamaya iyi gelen besinleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

TURPGİLLER

Egzamanın oluşmasına neden olan en önemli faktör zayıf karaciğer fonksiyonudur. Karaciğer, sindirim sisteminden gelen kanın vücudun geri kalanına dağılmasından önce filtrelenmesinden sorumludur. Bunun yanı sıra, karaciğere toksinlerle aşırı yüklendiğinde ve gıda alerjilerinden gelen ürünler tarafından enflamatuar olduğunda, işlevini tam olarak gerçekleştiremez. Turpgiller ise, karaciğerdeki toksinlerden kurtulmanızı sağlar.

PROBİYOTİKLER

Probiyotikler, sizi bağışıklık fonksiyon bozukluğuna karşı koruyarak ve egzamanın iki temel nedeni olan iltihabı azaltarak egzamayı kolaylaştırabilen 'iyi' bakterilerdir. Lactobacillus ve bifidobacterium bakterileri tipik olarak yoğurt, su bazlı kefir, çiğ peynir; natto, tempeh ve miso gibi fermente edilmiş soya ürünleri; fermente çay Kombucha, lahana turşusu ve kimchi gibi fermente sebzelerde bulunur.

D VİTAMİNİ

D vitamininin, vücutta çeşitli sistemleri etkiler. En önemli D vitamini kaynağı ise güneştir. Aynı zamanda D vitamini açısından zenginleştirilmiş mantarlar, yağlı balıklar ve tereyağı gibi gıdalarda da bulunur. D vitamini bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Bu da egzamanın oluşmasını engeller.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, Asya kültüründe yaygın olarak tüketilen bir baharattır. Bu baharat, egzama tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ve antioksidan özelliğine sahip olan doğal olarak oluşan bir aktif bileşen olan kurkumin içerir. Yapılan araştırmalar sonucunda, kurkumin'in bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve egzama dahil otoimmün bozukluklara yardımcı olan bir antioksidan olan tükenmiş glutatyon seviyelerini geri yüklediğini ortaya konmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal