İngiltere'nin kayıp olarak aradığı ve Tekirdağ'da göz altına alınan Joshua sınır dışı edilecek

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alınan şahsın 2,5 yıl önce İngiltere’de kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Joshua olduğu ortaya çıkması üzerine, şahsın sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı.

07.06.2022-15:53 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-16:10)

Gelen bilgiler doğrultusunda, İngiltere'de kıyı kenti Brighton and Hove'da yaşayan ve bir sabah doktor randevusuna gitmek için evinden çıkıp yola düşen 25 yaşındaki Joshua'dan bir daha haber gelmedi. İngiltere'de haberlere konu olan kayıp vakasında Joshua'nın izine ulaşılamadı. Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde kayıp Joshua, güvenlik güçlerince bitkin bir halde tek başına bulundu. İlk olarak düzensiz göçmen olarak sanılan Joshua, yapılan araştırmalar sonucu İngiltere'de 2.5 yıl önce kaybolan İngiliz vatandaşı Joshua Toussaint olduğu öğrenildi.

2019'dan beri kayıp

İngiliz 'The Argus' adlı haber sitesinde 23 Aralık 2019'da yayımlanan kayıp haberi gün  yüzüne çıktı. Yapılan haber doğrultusunda, 'Polis, kayıp bir adamın iyiliği için endişeleniyor. Hove sakini Joshua Toussaint Brighton'da bir randevuya gitti, ancak randevuyu almasına rağmen o zamandan beri kendisinden haber alınamadı' denildi.

Kıyafeti hakkında bilgi

En son 19 Aralık sabah saat 10.15'de  görüldüğü bilgisi verilen haber doğrultusunda, 25 yaşındaki gencin uzun siyah örgülü saçlı ince yapılı olduğu söylendi. Haberin devamında ise şu açıklamalarda bulunuldu: En son haki renkli parka kaban, gri pantolon, gri ayakkabılar giymiş ve bir sırt çantası taşıyormuş. Bir Sussex Polis sözcüsü, 'Joshua'yı gören veya nerede olduğu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olabilecek herkesin, 101'i araması isteniyor' açıklamasında bulunuldu.

Ülkeye giriş yapıp çıkmış

Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından kayıp olarak arandığı iddia edilen Joshua Toussaint, sınır dışı edilmek üzere Tekirdağ İl Göç İdaresine teslim edildi. Şahsın daha önce pasaport ile Türkiye'ye giriş yaptığı ve bir süre sonra çıkış yaptığı öğrenilirken, Joshua Toussaint'ın kaçak yollarla tekrardan Türkiye'ye giriş yaptığı düşünülüyor.

İngiliz medyası kayıp ilanıyla arıyordu

İngiliz ‘The Argus' adlı haber sitesinde 23 Aralık 2019'da yayımlanan kayıp haberi şu şekilde paylaşıldı;

Polis Joshua yı tarif etmesi üzerine göre kişilerin 101'i aramasını belirterek, 'Polis, kayıp bir adamın iyiliği için endişeleniyor. Hove sakini Joshua Toussaint Brighton'da bir randevuya gitti, ancak randevuyu almasına rağmen o zamandan beri kendisinden haber alınamadı. En son 19 Aralık sabah saat 10.00'da görüldü. 25 yaşındaki siyahi, 5 fit 9in boyunda ve uzun siyah örgülü saçlı ince yapılı. En son haki renkli parka kaban, gri pantolon, gri ayakkabılar giymiş ve bir sırt çantası taşıyormuş.' denildi ve şu şekilde devam edildi, 'Bir Sussex Polis sözcüsü, "Joshua'yı gören veya nerede olduğu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olabilecek herkesin, 19/12 tarihli 990 seriden alıntı yaparak çevrimiçi olarak bildirmesi veya 101'i araması isteniyor.' şeklinde açıklama yapıldı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal