İngiltere'den 3. Dünya Savaşı tarihi: Putin ilan edecek!

Rusya lideri Vladimir Putin geçtiğimiz akşam Ukrayna’daki savaşa Ukrayna tarafından destek verecek olan ülkelere yönelik açıkça yaptığı tehditler tüm dünyada 3. Dünya Savaşı ve nükleer saldırı ihtimallerine duyulan endişeyi artırdı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece ise 3. Dünya Savaşı için tarih verdi. Rusya lideri Putin’in kitlesel bazda bir savaş ilanı verip Rusya’yı hareketlendireceğini söyleyen Wallece’ın verdiği tarih ise bir hayli yakın. İşte detaylar...

29.04.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-15:52) İngiltere'den 3. Dünya Savaşı tarihi: Putin ilan edecek!

Tüm dünyada Rusya'nın tehditleri gündem oldu. Geçtiğimiz aylarda Ukrayna'ya saldırı gerçekleştiren Rusya, şimdi de Ukrayna tarafında olan ülkelere karşı tehdit içerikli açıklamalar yapıyor. Son olarak Rusya Başkanı Vladimir Putin dün St. Petersburg'da gerçekleştirilen Rusya Yasa Konseyi toplantısında dile getirdikleri dünya gündemine bomba gibi düştü. Putin, yaptığı açıklamalarda Ukrayna'da gerçekleşen savaşa karşı müdahale etmek isteyenlere ve Rusya için bir tehdit oluşturması durumunda rakiplerinin sahip olmadığı silahlarla cevap vereceğini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya'nın 'kitlesel bir seferberlikle' dünyanın 'Nazilere' karşı savaşını ilan edebileceğini dile getirdi.

Üçüncü Dünya Savaşı açıklamaları!

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Putin'in konuyla alakalı noktaları 1 Mayıs Pazar günü açıklayacağını da söyledi. Wallace, yaptığı açıklamalarda "Böyle bir şey olursa hiç şaşırmam. 1 Mayıs'ta "Dünyadaki Nazilerle savaştayız ve Rus halkını kitlesel olarak harekete geçirmemiz gerekiyor' demesi çok muhtemel" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan tehdit

Wallace, açıklamalarında Putin'in hedeflediklerinin çoğunu başaramadığını söylerken şunları ilave etti:

"Ukraynalılara yardım etmeliyiz ve bu durumu tersine çevirmelerini sağlamalıyız."

Bu doğrultuda dünya çapında yeni bir savaşın meydana geleceği düşünülüyor. Bunların karşısında bu yıl yaz aylarında Finlandiya'dan Kuzey Makedonya'ya kadar uzanacak şekilde düzinelerce tank sıralanacak.

Bunların yanı sıra Ben Wallace, 'dayanışma ve güç içinde' Birleşik Krallık ile NATO'nun müttefikleriyle Finlandiya ve İsveç'i de içeren Müşterek Sefer Kuvvetleri İttifakı'nın oluşturulacağını dile getirdi. Bunların yanı sıra ittifakın içine dahil olan uçaklar, tanklar, topçular, zırhlı saldırı araçları ile Avrupa tatbikatlarına katılmak için 8 bin personel alımı yapılacak.

Dün, Rusya haber kanallarında bu durumları destekler nitelikte yayınlar yapıldı. Rus devlet televizyonu RT'nin editörü ve Kremlin'in sevilen isimlerinden olan Margarita Simonyan, dile getidiği sözler ile korkuları arttırdı. Açıklamalarda Putin'in kırmızı düğmeye basacağını ve savaş ihtimallerinin yükseleceğini dile getirdi.

Bunun yanı sıra yine aynı gün Putin'e yakınlığı ile tanınan ünlü gazeteci Vladimir Solovyov'dan İngiltere'ye açık tehditler yapıldı. Solovyov, yaptığı programda Putin'in nükleer silahlar ile İngilter'yi yok etmeye davet etti. Solovyok yaptığı yayında "Görünüşe göre, bir Sarmat füzesi demek eski bir Büyük Britanya demek" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal