İngiltere'de Hindistan Varyantı İçin Alarmı Geçildi! Normalleşme Kararı Ertelendi!

İngiltere'de Hindistan varyantı için harekete geçildi. 21 Haziran tarihinde uygulanması düşünülen normalleşmeyle beraber gelen esneklik adımı, Hindistan varyantı vakaları sebebiyle 4 hafta ileriye atıldı.

15.06.2021-11:54 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-12:16) İngiltere'de Hindistan Varyantı İçin Alarmı Geçildi! Normalleşme Kararı Ertelendi!

Hindistan varyantı için İngiltere’de alarma geçildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasına ilişkin son gelişmeler ile ilgili baş tıp görevlisi Prof. Chris Whitty ve hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Meydana gelen toplantıda koronavirüs kısıtlamalarının tamamen kaldırılmasının şimdilik 19 Temmuz'a ertelendiğini açıklayan İngiltere Başbakanı Johnson, söz konusu kararının 5 Temmuz Pazartesi günü yeniden . Başbakan Johnson, verilen bu kararın Hindistan (Delta) varyantının tehlikeleri göz önüne alındığında insanlara aşı yapılması için daha fazla zaman tanıyacağını dile getirdi. 

GECE KULÜPLERİ KAPALI OLACAK 

Diğer yandan  Başbakan Johnson hastane ve enfeksiyon bağlantısına değinerek ‘Hastaneye yatış ile enfeksiyon arasındaki bağlantı zayıflamış olsa bile kopmadı’ ifadelerini kullandı. Johnson virüs kaynaklı yoğun bakımda bulunan hasta sayısının da yükseldiğine dikkat çekti. Başbakan Johnson, koronavirüs vakalarının haftada neredeyse yüzde 64 oranında çıktığını ve en kötü etkilenen bölgelerde ise her hafta ikiye katlandığını belirtti. Verilen erteleme kararına göre, gece kulüpleri kapalı olacak ve evden çalışabilen kişilerin ofise dönüşü teşvik edilmeyecek. Ülkede halk sağlığı yetkilileri, 21 Haziran'da son Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının "geriye gidişi durdurmak" için ertelenmesi gerektiği uyarısında bulunmuştu. Yetkililer, tedbirlerin tamamen kaldırılmasının hastane başvurularında artış riski oluşturabileceğini belirtmişti. 

DÖRT AŞAMALI YOL HARİTASI 

Başbakan Boris Johnson, 22 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, koronavirüs salgını sebebi ile 5 Ocak'ta uygulanmaya başlanan ulusal karantinanın, vaka ve aşılama sayıları gözden geçirilerek 8 Mart'tan sonra 21 Haziran'a kadar 4 aşamalı plan kapsamında kaldırılacağını bildirilmişti. 8 Mart tarihinde birinci aşamanın uygulanarak, İngilizlerin 6 kişiyle sınırlı olmak üzere açık havada sosyalleşmelerine izin verilmişti. 

12 Nisan'da da ikinci aşamanın uygulamasına geçilerek mağaza, berber, spor salonları yeniden hizmete girmiş, restoran ve barların açık mekanlarında müşterilerine servis yapmasına izin verilmişti. 

TİYATRO VE MÜZELER YENİDEN AÇILMIŞTI

Ülkede 17 Mayıs'ta başlayan normalleşmenin üçüncü aşamasına ise eğlence merkezleri de dahil sinema, tiyatro ve müzeler yeniden hizmete açılmıştı. 21 Haziran tarihinde ise uygulanması düşünülen fakat 4 hafta ertelenen dördüncü aşamada koronavirüs tedbirleri doğrultusunda tüm sınırlandırmaların kaldırılması düşünülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal