İngiltere'de Evsiz İnsanlar Sokakta Ölüyor, Yardım Kuruluşları Duruma Tepkili!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin son paylaştığı verilere göre 2020 yılının başından bu yana evsiz insanların ölüm oranı katlanarak artıyor.

01.12.2021-17:37 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-17:37) İngiltere'de Evsiz İnsanlar Sokakta Ölüyor, Yardım Kuruluşları Duruma Tepkili!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin paylaştığı verilere göre, İngiltere ve Galler'de yaşanan evsizlik problemi katlanarak devam ediyor. Paylaşılan verilerde, 2020'deki evsiz ölümlerinin yüzde 38,5'i (265 ölüm) uyuşturucudan kaynaklanırken, intihar kaynaklı ölümler bir önceki yıla göre 38 artarak 74'e yükseldi. 19 kişinin 25 yaşın altında olduğu tespit edilirken, hayatını kaybedenlerin yaklaşık yüzde 90'ını erkekler oluşturdu.

EN FAZLA ÖLÜM YAŞANAN ŞEHİR LONDRA

Paylaşılan verilere göre en fazla evsiz ölümünün yaşandığı şehir Londra oldu. Homeless Link'in CEO'su Rick Henderson, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, durumun kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; "Dünyanın en zengin toplumlarından birinde böyle bir şey yaşanmamalı."

EVSİZLERİN ÖLMESİ İÇ KARARTICI BİR DURUM

Yaşanan ölüm olayları hakkında yorumlarda bulunan  yardım kuruluşu Shelter CEO'su Polly Neate yaptığı açıklamalarda, salgın sırasında ölüm oranlarının rekor kırarak 688'i geçtiğini belirterek konu ile ilgili şu sözlere yer verdi; "Virüs hala ortalıkta dolaşırken ve zorlu bir kışa girerken kimseyi soğukta dışarıda bırakamayız. Acil barınmaya ihtiyacı olan, belediyelerce geri çevrilen ve hiçbir hakları olmadığı söylenen kişiler, hizmetlerimize şimdiden başvuruyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal