İngiltere ve Rusya Koronavirüse Karşı Güçlerini Birleştiriyor

Tüm dünya aşı çalışamlarından gelecek güzel habere kitlenmişken önemli bir gelişme yaşandı. İngiltere’nin aşısı AstraZeneca ve Rusya’nın aşısı Sputnik V aşısının birleştirileceği açıklandı. Uzmanlar iki aşının birleştirilmesi sonucu elde edilecek formülün son derece etkili olacağını düşünüyor.

11.12.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 11.12.2020-17:26) İngiltere ve Rusya Koronavirüse Karşı Güçlerini Birleştiriyor

Koronavirüs tüm dünyayı endişelendirmeye devam ederken, herkesin gözü kulağı aşıdan gelecek olan resmi onayda. Aşı üzerinde çalışmalar aralıksız devam ederken, bugün iki aşı üreticisi sürpriz bir ortaklık haberi verdi.

‘AŞI ALANINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI’

İngiltere'nin geliştirdiği AstraZeneca aşısı ve Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısının birleştirileceği açıklandı. Sputnik V'nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, ‘Aşı alanında iş birliğinde bugün yeni bir dönem başladı. AstraZeneca yönelttiğimiz teklifi kabul etti’ ifadelerine yer verildi.

AŞILARIN BİRLEŞTİRİLME SÜRECİNİ GAMALEYA YÜRÜTECEK

Uzmanlar, iki aşının birleştirilmesi sonucunda elde edilecek olan formülün virüse karşı çok daha etkili olabileceğini düşünüyor. Yakın zamanda çalışmaların başlaması planlanırken, iki aşının beraber kullanılıp kullanılamayacağı test edilecek. Söz konusu süreci ise Sputnik V aşısını geliştiren Rusya'daki Gamaleya Enstitüsü'nün yürüteceği söylendi.

Daha önce aşı çalışmalarının başında öncü gösterilen AstraZeneca aşısının etkinlik oranı yüzde 70, Sputnik V'nin ise yüzde 90'ın üzerinde olduğu bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal