İngiliz Şebeke Operatörleri 5G'li Huawei Satışını Askıya Aldı

İngiliz telekomünikasyon şirketleri Vodafone ve EE, 5G’li Huawei telefonları piyasaya sürmek için ABD’nin verecek olduğu kararı bekliyor

23.05.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-11:31)

İngiliz telekomünikasyon devleri Vodafone ve EE, Çinli Huawei’e getirilen ilk yaptırımların ardından piyasadaki gerginliği gerekçe göstererek bu marka 5G destekli telefonların satışını durdurdu.

Huawei satışları hakkında henüz yeterli güvenin sağlanmadığını belirten EE üst yöneticisi Marc Allera, “Bilgiler değiştiğinde süreci ilerleteceğiz fakat şimdilik bekliyoruz” ifadesinde bulundu. 

CNBC’ye açıklamalarda bulunan Vodafone sözcüsü ise, Huawei’in 5G destekli telefonu Mate 20 X için ön siparişleri onaylamadıklarını belirtirken, bunun belirsizliğinin geçici bir süreç olduğunu aktardı.

TEKNOLOJİ ŞİRKERLERİNDEN HUAWEİ TEPKİSİ  

Google, Çinli teknoloji şirketi Huawei'in ABD tarafından kara listeye alınmasından sonra, Huawei kullanıcılarının Google ürünlerine erişimini durdurmuştu. Google'a ek olarak Intel, Broadcom, Qualcomm ve Xilinx gibi ABD'li dev teknoloji şirketlerinin de Huawei ile ilişkilerini askıya aldıklarını ve bu şirkete ürün satmayacakları kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal