İngiliz medyasından TSK’ya ve Kürtlere skandal iftira: Operasyonun Kürtlere yapıldığı iddia edildi

Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği Pençe-Kılıç operasyonu dünyada yankı bulmaya devam ediyor. Fakat İngiliz medyasından The Independent, operasyonun Kürtlere yönelik olarak yapıldığı gibi skandal bir iftiraya imza attı. İşte haberin ayrıntıları...

21.11.2022-09:43 - (Son Güncelleme: 21.11.2022-17:39) İngiliz medyasından TSK’ya ve Kürtlere skandal iftira: Operasyonun Kürtlere yapıldığı iddia edildi

İstiklal Caddesi’nde yapılan terör saldırısının ardından Kuzey Irak ve Suriye’de kapsamlı bir harekat başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dünyanın gündemine oturdu. Adına ‘’Pençe-Kılıç’’ denilen bu operasyon ile çok sayıda terörist ve onların yuvaları imha edildi. Fakat İngiliz medyasından The Independent, operasyonun Kürtlere yönelik olarak yapıldığı gibi skandal bir iftiraya imza attı. 

The Independent’tan skandal iftira

TSK'nın dün gece gerçekleştirdiği Pençe Kılıç Hava Harekatı, dünya basında kendisine geniş yer buldu. ABD ve Batı'nın desteklediği YPG/PKK'lı teröristlere karşı gerçekleştirilen bu operasyon, bazı Batı medya kuruluşları tarafından manipüle edilmeye çalışıldı. Bunun bir örneği de İngiltere menşeli The Independent gazetesinden geldi. 

The Independent Pençe Kılıç Operasyonu

Harekata ait videonun da yayınladığı haberde harekat kasıtlı olarak çarpıtıldı ve terör gruplarına yapılan bu operasyon, Kürtlere yönelik yapılmış gibi okuyuculara aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı son açıklamalara göre, Pençe-Kılıç operasyonunda  daha önceden tespit edilmiş 89 terör hedefi imha edildi ve çok sayıda terörist de öldürüldü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal