Yazılım başına iş açtı: Yüz binlerce aracı geri çağırdı

Twitter ile gündem olmaya devam Elon Musk, bir diğer şirketi Tesla ile de gündem olacak gibi görünüyor. Buna göre Tesla araçlarında yaşanan potansiyel arka ışık arızası sebebiyle ABD’deki yaklaşık 321 bin araç geri çağırılacak. İşte detaylar...

21.11.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 21.11.2022-17:39)

Ünlü milyarder Elon Musk’a Tesla’dan kötü haber geldi. Musk’ın elektrikli araç üretici Tesla, araçlarda yaşanan potansiyel arka ışık arızası sebebiyle ABD’deki yaklaşık 321 bin araç geri çağırıyor. Yaşanan arıza nedeniyle herhangi bir kaza veya yaralanma yaşanmamış olsa arka lambada sorun yaşadıklarını iddia eden birkaç Tesla kullanıcısı sebebiyle bu adımın atıldığı ifade ediliyor.

Yüz binlerce aracı geri çağırdı

TRT Haber'in Russian Today'a dayandırdığı habere göre: Şirketin sorunu düzeltmek için kablosuz bir güncelleme sağlamaya karar verdiği bildirildi.

Geri çağırma, 2023 Tesla Model 3 ve 2020-2023 Model Y otomobillerini etkileyecek. Bu haftanın başlarında Tesla, ön yolcu yan hava yastığında yanlış şekilde şişebilen potansiyel bir sorun nedeniyle yaklaşık 30 bin Model X arabayı geri çağırdı.

Tesla Arka Lamba Arızası

Bu, Tesla hisselerini Cuma günü yaklaşık yüzde 3 düşerek yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine indirdi. Bundan önce, hidrolik direksiyon desteğinin kaybı nedeniyle yaklaşık 40 bin Model S ve Model X otomobili de geri çağırdı.

NHTSA verilerine göre, Tesla, 2022'de şimdiye kadar yaklaşık 3,7 milyon aracı etkileyen 19 geri çağırma duyurusu yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal