İngiliz Bilim İnsanlarından Şaşırtan Açıklama! Covid-19’dan Korunmak İçin Bakır Kullanın!

İngiltereli bilim insanlarının yaptığı son açıklamaya göre, Coronavirüs bakır üzerinde en fazla 4 saat yaşayabiliyor. Bu nedenle virüsün yayılmaması için kapı kollarından alışveriş arabalarının tutacaklarına kadar her yerin bakırla kaplanması gerekiyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde…

01.06.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-16:25) İngiliz Bilim İnsanlarından Şaşırtan Açıklama! Covid-19’dan Korunmak İçin Bakır Kullanın!

İngiltere’deki Southampton Üniversitesi'nden William Keevil, Coronavirüsün bakır ile temas ettiğinde, metaldeki iyonların virüsü koruyan lipid zarına saldırdığını, daha sonra iyonların hücreyi işgal ederek virüsün DNA’sını tamamen yok ettiğini söyledi. Bu nedenle Coronavirüsün yayılımını önlemek için kapı kolları, alışveriş arabaları, toplu taşımadaki tutunma yerleri ve spor ekipmanlarının bakırla ile kaplanmasını önerdi.

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre Covid-19 hava yoluyla ve ellerini dezenfekte etmeyen taşıyıcı kişilerin yüzeylere temas etmesi sonucunda yayılıyor. Hasta olan kişinin dokunduğu yüzeyle temas eden birisi yüzüne dokunursa Covid-19’a yakalanma riski artıyor.

4 ÜLKEDE KULLANMAYA BAŞLADI

Bir gazeteye konuşan Profesör Keevil, hali hazırda Polonya'daki otobüslere bakır kaplı tutacaklar takıldığını, Şili ve Brezilya’daki göçmen kulübelerinin de bakırla kaplandığını söyledi. Aynı zamanda pandeminin merkezi ABD’de ise bakteriler ve hastalığa neden olan diğer bulaşıcı mikroplarla dolu spor salonu ekipmanlarının bakırla kaplanmaya başladığını belirtti.

Profesör Keevil, “Kapı kolları ve kamu binalarındaki merdiven korkuluklarının yanı sıra otobüs ve trenlerdeki tutacaklarda ve alışveriş sepetlerinde  bakır kullanılması gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Yirmi yılı aşkın süredir bakırın antimikrobiyal etkileri üzerinde çalışmalar yapan Profesör Keevil, fast food restoranlarındaki ve bankamatiklerdeki ekranların da bakırla donatılabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

BAKIR YATAKLARDA DAHA AZ BAKTERİ BULUNMAKTA

ABD'de yapılan bir araştırma, yoğun bakım ünitelerinde yer alan bakır hastane yataklarının, geleneksel hastane yataklarına oranla yüzde 95 daha az bakteri barındırdığını ortaya koymuştur.

Güney Carolina'daki Tıp Üniversitesi araştırmacıları, “Bulgular, antimikrobiyal bakır yatakların, düzenli temizlik ile birlikte hastane ortamının hijyenik tutulmasında büyük bir etkisi olduğunu ve sağlık hizmetleriyle ilişkili bakterilerin bulaşma riskini azaltabileceğini gösteriyor,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CORONAVİRÜS 4 SAATTE ÖLÜYOR

Yanı sıra Coronavirüs, çelik ve plastik yüzeylerde 3 güne kadar, kağıt yüzeylerde 1 hafta, enfekte öksürük damlacıklarının içerisinde ise 3 saat canlı kalabiliyor. Fakat virüs bakır yüzeylerin üzerinde en faza 4 saat yaşayabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal