İmzalar Atıldı! Türkiye ve Gürcistan'dan İş Birliği

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Türkiye ile Gürcistan arasında hayvan sağlığı ile veterinerlik ile ilgili iş ortaklığı anlaşmasına imza atıldı.

04.06.2021-18:59 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-18:59) İmzalar Atıldı! Türkiye ve Gürcistan'dan İş Birliği

Gürcistan'da resmi görüşmeler gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tiflis'te Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanı Levan Davitaşvili ile görüştü.

2 mevkidaş, Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanlığındaki müzakerelerinin akabinde kurullar arası toplantıya liderlik etti. Müzakerede Türkiye ve Gürcistan arasındaki var olan iş ortaklığıyla ortaklık meseleleriyle gelecek planları değerlendirildi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ'ın da olduğu ve hemen hemen iki saat devam eden toplantının akabinde Belir Pakdemirli ve Levan Davitaşvili aracılığıyla Türkiye ve Gürcistan arasında hayvan sağlığı ve veterinerlik alanında iş ortaklığına imza attı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ardından da Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili tarafından ağırlandı.

Gürcistan Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Garibaşvili, kısa bir zaman önce Türkiye'de resmi temaslar kurduğunu anımsatarak, üst düzey misafirperver tavrı için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Hemen hemen yarım saat devam eden müzakerede ülkeler arasındaki ihracat (dış alım) ve ithalat (dış satım), tarım ve öteki alanlardaki iş ortaklığı meseleleri detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Bekir Pakdemirli, temaslarının akabinde Gürcistan'dan ayrıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal