05.09.2022-09:10 (Son Güncelleme:16.03.2023-17:11)


1

İbrahim Tatlıses kimdir?

İbrahim Tatlıses kimdir?

İmparator olarak tanınan türkücü İbrahim Tatlıses 1 Ocak 1952 tarihinde Şanlıurfa’da doğmuştur. Fakir bir ailede büyümüş olup asıl soyadı Tatlıses değil Tatlı’dır. Ahmet Tatlı ve Leyla Tatlı’nın yedi çocuklarının en ilkidir. Çocukluğu Şanlıurfa’da geçen sanatçı inşaatta çalışırken Adanalı bir sinemacının sesini beğenmesiyle birden şöhretten olur. 69 yaşında olan türkücü İbrahim Tatlıses ikisi resmi ve üçü resmi olmayan toplam 5 evlilik yapmıştır. 1. evliliği Şanlıurfa’da Adalet durak ile gerçekleşti. Bu evlilikten 1 erkek ve 2 kız çocuğu vardır. 2. evliliği resmi değildir ve oyuncu Perihan Savaş’la gerçekleşti. Bu birliktelikten Melek Zübeyde adında kızı bulunur. 3 evliliği de resmi değildir ve Derya Tuna ile yapmıştır. İdo Tatlıses bu birliktelikten olan oğludur. Resmi olmayan 4. evliliği dansöz Asena Onur Çakmak'la olur ve ikili sonra ayrılırlar. Resmi olan 5. evliliği 2011 senesinde Ayşegül Yıldızla gerçekleşir. 2013 yılında sona eren evlilikten Elif Ada isminde kızı vardır.



2

Kariyeri

Kariyeri

"Ayağımda Kundura" isimli türkü ile şöhret basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanan İbrahim Tatlıses ilk önce 1980-1990 senelerinde gerek çıkardığı albümler ve gerekse çektiği filmlerle o döneme damgasını vurmuş, halk tarafından ‘’İmparator’’ denilmesine neden olmuştur. Bunların yanı sıra iş adamı olan türkücü Tatlıses Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yürütür. Sanat hayatı boyunca birçok film çeviren ve bir o kadar da albüm çıkaran İbrahim Tatlıses yurtdışında da tanınan bir sanatçıdır. Satış rakamları milyonları aşan albümleri içerisinde Ayağında Kundura, Gelme İstemem, Ben İnsan Değil Miyim, Mutlu Ol Yeter, Mavi Mavi, Allah Allah, Gülüm Benim, Fosforlu Cevriyem, Yalan, Haydi söyle gibi albümleri bulunur. Oynadığı pek çok film arasında Ayağında Kundura, Sabuha, Toprağın Oğlu, Fadile, Seni Yakacaklar, Yorgun, Ayşem, Hülya, Sevdalandım, Mavi Mavi, Allah Allah, Yalnızım, Âşıksın, Ben İnsan Değil miyim ve Bir Kulum İşte filmleri zamanında en çok izlenen filmleri arasındadır.



3

Ensonhaber'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı'na yakınlığı ile bilinen İbrahimTatlıses, daha önce 4 kez Millet Vekili adayı olmak istemiş ancak kabul olmamıştı. Geçtiğimiz günler yayımlanan adaylık başvuru şartları sonrası Tatlıses'in Millet Vekili olup olmayacağı merak konusu oldu.



4

İbrahim Tatlıses'e ölüm tehditi

İbrahim Tatlıses'e ölüm tehditi

Usta sanatçı kendisine ulaşma çalışan bir şahıs tarafından aldığı tehdit notu ile şoku yaşadı. İstanbul Kağıthane'de bulunan Tatlıses Prodüksiyon şirketine bir arama geldi. 53 yaşındaki Ercan Y., isimli kişi İbrahim Tatlıses'e ulaşmak istediğini söyledi. Sabah'ta yer alan iddiaya göre şirket çalışanı Leyla Y., Tatlıses'in İzmir'de olduğunu belirtince Ercan Y., şirket çalışanına, 'Yemin olsun ben bu kanı dökeceğim' şeklinde konuşması avukatları harekete geçirdi.



5

Vesayet davasında şok karar

Vesayet davasında şok karar

Babası İbrahim Tatlıses ile miras davası olan Ahmet Tatlı'nın yaptığı paylaşım dikkat çekti. Tatlı, "Kardeşim Ömer Yiğit hakkı rahmetine kavuşmuştur. " paylaşımı ile kafaları karıştırdı. Birçok kişi hayatını kaybeden şahsın İbrahim Tatlıses'in çocuklarından biri olduğunu sandı.



6

İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses

Tatlıses dün akşam yayınlanan ortak yayındaki bağış gecesine çocukları için bağışta bulundu. Fakat Tatlıses'in çocukları adına yaptığı bu bağışta dikkat çeken bir detay vardı. Ünlü türkücü, arasının bozuk olduğu büyük oğlunu çocuğundan saymadı. Çocukları Dilan Çıtak, İdo Tatlıses, Zübeyde Melek Akkaş, Elif Ada Tatlı, Gülşen Tatlı, Gülden Tatlı adına toplamda 600 bin TL gönderdiğini duyurdu.



7

İbo Show serüveni nasıl başladı

İbo Show serüveni nasıl başladı

Bir dönem siyasete atılan sanatçı 2007 senesinde Genç partiden milletvekili adayı olmuş olmasına rağmen partisi kazanamayınca meclise girememiştir. 2011 senesinde bu sefer Adalet ve Kalkınma Partisinden Şanlıurfa milletvekili adayı olan İbrahim Tatlıses sonradan aday gösterilmeyince adaylıktan çıkmıştır. Bir dönem yaptığı İbrahim Tatlıses Talk Showlar ile televizyon ekranlarının en çok izlenen program sunucusu olan türkücü İbrahim Tatlıses 4 Mart 2011 tarihinde program bitiminde evine dönerken silahlı saldırıya maruz kalmıştır. Uzun süre Almanya’da tedavi görmüş ve tekrar Türkiye’ye İstanbul Maltepe Darüşşafaka Rehabilitasyon merkezine getirilmiştir. Hızlı iyileşmiş olan türkücü şuan gayet sağlıklıdır. Daha sonra ise uzun yıllar sunduğu ''İbo Show'' programını yapmaya devam etmiştir. Ünlü isim hala ekranlarda program yapmaktadır.



8

Oğluna demediğini bırakmamıştı oğlundan cevap geldi

Oğluna demediğini bırakmamıştı oğlundan cevap geldi

Oğlu hakkında "Vurulduğum gün şirketin kasasını boşalttı, ihanete uğradım Hastaneye gitti, eğer bir damla gözyaşı döktüysem… İhanete uğradım ihanete. Ben vuruldum, direkt şirkete gidip kasayı boşaltı. Niye diğer çocuklarım yapmıyor da o yapıyor?" diyen İbo herkesi şoke etmişti. Oğlundan babasına sert sözler geldi.



9

Oğlundan zehir zemberek sözler

Oğlundan zehir zemberek sözler

İbrahim Tatlıses'in oğlu babası hakkında "Dükkan batırdı gibi arkası kesilmez, korkunç, utanç verici iftiraları asla kabul etmiyorum ve milyonların önünde "büyü yaptılar, domuz yağı sürdüler" gibi açıklamalarıyla kendisinin akıl sağlığıyla ilgili olan şüphelerim artmıştır." açıklamasını yaptı.



10

Albümleri

Albümleri

Satış rakamları milyonları aşan albümleri içerisinde Ayağında Kundura, Gelme İstemem, Ben İnsan Değil Miyim, Mutlu Ol Yeter, Yalan, Haydi söyle gibi albümleri bulunur.



11

İbrahim Tatlıses'in kıı Dilan Çıtak nişanlandı. Çıtak'ın nişan kurdelesini babası kesti. Daha sonra el öpme merasimi yapılan törende İbrahim tatlıses kızına elini öptürürken damadına önce uzatıp sonra elini çekti. O anlar sosyal medyada gündem oldu.



12

İbo'nun torunu gündem oldu

İbo'nun torunu gündem oldu

Gülşen adlı kızından olan torunu Berfin güzelliği ile herkesi şaşırttı. Dünya güzeli olarak adlandırılan Berfin kısa sürede büyük beğeni topladı.



13

Evlilikleri

Evlilikleri

69 yaşında olan türkücü İbrahim Tatlıses ikisi resmi ve üçü resmi olmayan toplam 5 evlilik yapmıştır.



14

Adalet Durak

Adalet Durak

İbrahim Tatlıses, ilk evliliğini Urfa'da Adalet Durak ile yaptı. Çiftin bu evliliğinden Gülden, Gülşen ve Ahmet Tatlı adında 3 çocuğu oldu.



15

Perihan Savaş

Perihan Savaş

1979 yılında Kara Yazma filminde tanıştığı Perihan Savaş ile evlendi. Savaş'la evliliğinden Melek Zübeyde adında bir kız çocuğu oldu.



16

Derya Tuna

Derya Tuna

Tatlıses, 1983'te Günah filmini çekerken tanıştığı Derya Tuna'yla aşk yaşamaya başladı ve bu ilişkisinden ''İdo'' adında bir oğlu oldu.



17

Işıl Çıtak

Işıl Çıtak

Bu birliktelikten Dilan Çıtak adında bir kızı oldu.



18

Ayşegül Yıldız

Ayşegül Yıldız

2011 yılında evlenen çift, 2013 yılında boşandı. İkilinin bu evlilikten Elif Ada adında bir kızı bulunuyor.



19

Başından vuruldu!

Başından vuruldu!

2011 yılında İbo Show çıkışı başından vurularak ağır yaralanan İbrahim Tatlıses, aradan geçen 11 yıl sonra o anları anlattı. Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Tatlıses, "Ben hissettim. Baktım kafamdan bir şeyler damlıyor, doktora 'Nedir bu hocam?' dedim. 'Oradan damlayan kan' dedi. Kafamı yan dönmesem tam orta kısma gelecekmiş" şeklinde konuştu. Hayati tehlikesinin bulunduğu ameliyattan sonraki süreçte inancını hiç kaybetmediğini aktaran şarkıcı, "Lavaboya gidemiyordum, ağzımdan sular akıyordu. O halden bu hale geldim Allah'ıma şükürler olsun. İyileşme sürecimde umudumu kaybettiğim hiç olmadı" şeklinde anlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr