14.06.2021-18:17 (Son Güncelleme:14.06.2021-18:17)


1

1. MARE OF EASTTOWN

1. MARE OF EASTTOWN

IMDB: 8,6 Usta oyuncu Kate Winslet’in başrol olduğu mini dizi, bir kasabada işlenen cinayeti konu alır. Dedektif Mare Sheehan Pensilvanya’nın küçük bir kasabasında işlenen gizemli bir cinayeti araştırır. Bu cinayeti araştırırken bir yandan kendi iç dünyasında da çatışmalar yaşamaya başlar. Dedektif Mare Sheehan bir yandan cinayeti çözmeye çalışırken bir yandan da hayatının alt üst olmasını engellemeye çalışır. Dizinin başrolünde Oscar ödüllü Kate Winslet bulunurken Winslet’e; Julianne Nicholson, Jean Smart, Angorie Rice, Evan Peters gibi isimler eşlik ediyor.



2

2. LUCİFER

2. LUCİFER

IMDB: 8,1 The Sandman isimli çizgi romandan esinlenen dizide, Cehennemin Efendisi olmaktan sıkılan Lucifer cehennemi terk eder çünkü artık hizmetkâr olmaktan sıkılmış ve insanlığı daha iyi anlamak istiyordur. Los Angeles’a taşınan Lucifer, ‘Lux’ adında bir mekân açıp işletmeye başlar. Fakat kardeşi Amendiel ve Tanrı olan babası onu rahat bırakmaz. Lucifer yardımcısı Maze (iblis) ile beraber taşındığı Los Angeles’ta Dedektif Chloe Decker ile tanışır. Lucifer, dedeklifle beraber çalışarak suçluları yakalamaya çalışır. 5 sezonu yayınlanan dizinin tam olarak 83 bölümü var. Dizinin başrolünde Tom Ellis bulunuyor. Oyuncu kadrosunda; Lauren German, Lesley-Ann Brandt ve Kevin Alejandro yer alıyor.



3

3. THE KOMİNSKY METHOD

3. THE KOMİNSKY METHOD

IMDB: 8,2 Usta oyuncular Micheal Douglas ve Alan Arkin’in rol aldığı dizi komedi dram türünde. Dizi oyuncu koçu olan Sandy Kominsky etrafında geçer. Dizi, Sandy Kominsky’nin ve onun uzun süreli arkadaşı Norman Newlander’in ile inişli çıkışlı hayatları ve kahkahalarla dolu anları sahneye aktarır. Dizinin senaryosu Chuck Lorre tarafından kaleme alınmış.



4

4. FRIENDS

4. FRIENDS

IMDB: 8,9 Popüler dizi, Manhattan’da yaşayan 6 kişilik bir arkadaş grubunun hayatını konu alıyor. Sitcom türündeki dizi, bu arkadaş grubunun New York’ta yaşadıkları hayata sizi konuk ediyor. Diziyi izlerken karakterlerin sürekli vakit geçirdikleri Central Perk Cafe’de siz de onlarla beraber gibi hissediyorsunuz. Dizi; Rachel Green’in düğününü terk ederek New York’ta aşçılık yapması ve çocukluk arkadaşı Monica Geller’ı aramaya gitmesi ile başlar. Monica’yı bulduktan sonra onun evine yerleşir ve Rachel, Monica’nın arkadaş grubuna dâhil olur. Bu grup; ünlü olma hayali kuran Joey, yeni boşanmış paleontolog Ross, Monica, iş adamı Chandler ve hem masöz hem müzisyen olan Phoebe’den oluşur. Dizide bu altı karakterin eğlenceli hayatına, anılarına ve romantik ilişkilerini konuk oluyorsunuz. Dizi toplam 10 sezondan oluşuyor. Dizinin oyuncu kadrosunda; Jennifer Anniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Matthew Perry bulunuyor.



5

5. THE HANDMAID’S TALE (DAMIZLIK KIZIN ÖYKÜSÜ)

5. THE HANDMAID’S TALE (DAMIZLIK KIZIN ÖYKÜSÜ)

IMDB: 8,4 Margaret Atwood’un aynı isimli kitabından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda distopik bir gelecekte geçer. Bu toplumda doğal sebepler yüzünden artık nüfus düşmüştür. Bu yüzden hamile kalabilen kadınlar devletin malı olarak görülür ve üreme hizmetine zorlanır. Burada yaşayan Offred isimli kadının öyküsüne dahil olurken, bu distopik ortamda sürekli gözetlenen ve damızlık olarak kullanılan kadınların başkaldırışı ekrana yansıyor. Offred, kendi adaletini sağlamak için bütün riskleri alacaktır. Dram, bilimkurgu türündeki dizinin başrolünde Elisabeth Moss bulunuyor. Emmy ödüllü dizinin tam olarak 183 ödül adaylığı ve 74 ödülü bulunuyor.



6

6.PANIC

6.PANIC

IMDB:6,4 Dizi Teksas’ın küçük bir kasabasında geçiyor. Kasaba’da liseden mezun olanların hayatlarını değiştirmek için elindeki tek şans ‘Panic’ isimli yarışmaya katılmaktır. Bu ‘Panic’ isimli yarışmada gençler en derin korkularıyla yüzleşirler. Ancak dizinin konu aldığı yaz, yarışmada bir değişiklik vardır ve ödül önceki ödüllerden çok daha büyüktür. Oyuncular bu yarışmayı kazanabilmek için ne kadar büyük bir risk alabileceklerine karar vermek zorundalar. Dizinin 2021 yılında ilk sezonu yayınlandı, ilk sezon 10 bölümden oluşuyor. Dizinin oyuncu kadrosunda; Olivia Welch, Jessica Sula, Ray Nicholson, Mike Faist, Camron Jones gibi isimler yer alıyor. Dizi, Lauren Oliver’ın aynı isimli kitabından uyarlanmış.



7

7.RAGNAROK

7.RAGNAROK

IMDB: 7,5 Dizi ,Edda isimli küçük bir Norveç kasabasında geçen olayları konu alır. Edda, ılık kışlara ve şiddetli yağmurlara maruz kalan bir kasabadır. Kasaba sakinleri mevsim değişliklikleri yüzünden çok fazla sıkıntı yaşıyodur. Eğer kimse müdahale etmezse, kıyamet çok yakındadır. İskandinav dizisi olan Ragnorok, Magne’nin Edda’ya taşınması ve İsolde ile arkadaşlık kurmasıyla başlar. Magne, İsolde sayesinde çevre sorunlarını hızla kavrar. Fakat bu kasabanın zengin ailesi olan Jutul’larda bir sorun olduğunu farkeder. Mitolojik bir yanı olan Magne, bu kasabadaki sorunları düzeltebilir mi? Dizinin oyuncu kadrosunda; David Stakston, Herman Tommeras, Theresa Frostad Eggesbo gibi isimler bulunuyor.



8

8. START UP

8. START UP

IMDB: 8,0 Adam Brody, Edi Gathegi, Otmara Marrero gibi ismlerin rol aldığı dizi bir finansal suç hikayesini anlatıyor. FBI ajanı Philip’in yolu; arasının kötü olduğu babasından kalan kara parayı aklamak için teknoloji şirketi kuran Nick ile kesişir. Dizi, çaresiz bir bankacı, bir Haitili- Amerikalı çete lordu ve Küba-Amerikalı hacker’ın birlikte çalışmak zorunda kalmalarını konu alıyor.



9

9. GAME OF THRONES (TAHT OYUNLARI)

 9. GAME OF THRONES (TAHT OYUNLARI)

IMDB: 9,3 George R.R. Martin’in kitaplarından uyarlanan dizi, yazarın yarattığı bir dünyada geçer. Yazların ve kışların oldukça uzun geçtiği bu diyarda, yedi krallık arasında geçen savaşlara ve taht kavgalarına yer verilir. Ailelerin topraklar üzerinde kontrole hakim olmak için savaşının konu alındığı dizide; hanedan entrikaları, dönen oyunlar ve, kardeş kavgaları ekrana taşınıyor. Bu kavgaların ise tek bir amacı vardır; tahta sahip olmak. Aynı zamanda kıtanın kuzeyinde insanları Yürüyen Ölülerin tehtidinden korumak için bir duvar örülmüştür. O duvarı korumak için ise Gece Nöbetçileri vardır. Kışın başlayan tehlikeden toprakları uzak tutabilecekler mi? Çok uzun zamandır görülmeyen bu yaratıklar, tekrar ortaya çıkar. ‘Winter is coming’ sözüyle akıllara kazınan kült dizi, son yılların en popüler dizilerinden.



10

10. GREY’S ANATOMY

10. GREY’S ANATOMY

IMDB: 7,5 Seattle Grace Hastanesi’nde geçen dizi beş stajyer doktor adayı olan Meredith, Cristina, Alex, Izzie ve George’un bu hastanenin cerrahi departmanındaki stajyerlik programına kabul edilmesi ile başlar. Pek çok Altın Küre ve Emmy ödülü sahibi dizi, tam olarak 18 sezon sürmüştür. 18 sezon boyunca bu stajyer adaylarının yaşadıklarına ve doktorlarla ilişkilerine odaklanır. Dizinin oyuncu kadrosunda; Ellen Pompeo,Sandra Ah, Patrick Dempsey, Jesse Williams, Chandra Wilson gibi isimler yer alıyor.



11

11. SWEET TOOTH

11. SWEET TOOTH

IMDB: 8,2 Sweet Tooth, insan ve geyik karışımı bir canlı olan Gus’ın mecaralarını konu alıyor. Jim Mickle’ın yapımcısı olduğu dizi 2021 yapımı bir macera, bilimkurgu dizisidir. Dizide dünyayı sarsan olaylardan sonra Gus’ın, kendisi gibi melez bir aileye katılması ve onlarla beraber bir komployu keşfetmek için maceraya atılmasını konu alır. Dizinin oyuncu kadrosunda; Christian Convery, Nonso Anozie, Adeel Akhtar yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR