İmamoğlu’ndan İşçilere Stalin Gibi Muamele

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çalıştırdığı Türk Cumhuriyetleri uyruklu taşeron işçilerini işe götürürken kamyonetlerin kasasına kurbanlık hayvanlar gibi bindirmesi, Stalin’in Ahıska ve Tatar Türklerini vagonlara yükleyerek sürüne göndermesini anımsattı.

06.06.2020-18:50 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-18:49) İmamoğlu’ndan İşçilere Stalin Gibi Muamele
Anavatan Orta Asya’dan kalkıp Türkiye’de ekmek aramaya gelen Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına İBB’den büyük saygısızlık ve zulüm.

İBB’ye yevmiyeci olarak çalışan Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen işçiler, çalışma alanlarına en ilkel taşımacılık yöntemi ile götürülüyor.
İşçileri karga tulumba üstü branda ile kapalı kamyon kasalarına dolduran İBB, bu yöntemi ile insan haklarına ve çalışma ahlakına uymadığını ortaya koyuyor.

Uluslararası Çalışma Kuruluşu olan ILO sözleşmesine de aykırı bir şekilde işçilerine davranan İBB’nin bu tutumuna karşı “işçi hakları, emekçilik” edebiyatı yapan partisi CHP’nin nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işçileri karga tulumba kamyon kasalarına doldurarak çalışma sahalarına götürmesi, eski Sovyet liderlerinden kanlı diktatör Stalin’in Türk ve Tatarlara yaptığı zulümleri hatırlattı.

Stalin de Tatar ve Ahıska Türklerini sürgün ederken, karga tulumba tren vagonlarına bindirmiş ve sürgün etmişti. Bu büyük sürgünler sırasında on binlerce insan yaşamını kaybetmişti
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal