İmamoğlu canlı yayında kabul etti! Bakın gizlenen ‘villa yöntemi’ nasıl gerçekleşmiş?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal varlığına dair gündeme bomba gibi düşen iddialar Türkiye'de geniş kitleler tarafından yakından takip ediliyor. Söz konusu iddialara göre, İmamoğlu'nun Sarıyer Emirgan'da bulunan ve yaklaşık 1,5 milyar TL değerinde olduğu belirtilen 3 villasını mal beyanında göstermediği öne sürüldü. Bu iddiaların kamuoyunda yarattığı tartışma ve merak büyük.

27.03.2024-15:25 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-16:36) İmamoğlu canlı yayında kabul etti! Bakın gizlenen ‘villa yöntemi’ nasıl gerçekleşmiş?

2019 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ekrem İmamoğlu, 7 Mart tarihinde mal varlığını kamuoyuna açıkladı. Ancak, yapılan incelemeler sonucunda İmamoğlu'nun mal beyanında söz konusu villaların yer almadığı ve bu durumun dikkat çekici olduğu ortaya çıktı. İddiaların ardından İmamoğlu, söz konusu villaların kendisine ait olduğunu kabul etti.

Emirgan'da Boğaz manzaralı ve oldukça değerli olan 3 villanın mal beyanında gösterilmemesi, İmamoğlu'nun mal varlığına yönelik şeffaflık ve hesap verebilirlik konularında soru işaretlerine neden oldu. Özellikle siyasi arenada ve kamuoyunda bu iddiaların ardından İmamoğlu'nun açıklamaları ve mal beyanı konusundaki yaklaşımı merakla bekleniyor.


Canlı yayında kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV canlı yayınında kendisine yöneltilen iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, söz konusu villaların kendisine ait olduğunu ancak şirkete ait olduğunu itiraf etti. İmamoğlu, 2019 yılı mal beyanında açıklamasına rağmen, şimdi ise "şirketlerin mal varlıklarını açıklamak zorunda olmadığını" ifade etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun bu açıklamalarında şirketin ismini "İmamoğlu İnşaat" olarak belirtmesi dikkat çekti.

İmamoğlu, açıklamalarında, "Paravan şirket dedikleri İmamoğlu inşaat. Değerine filan girmeyeceğim, o abartılara şunlara bunlara... Bir insanın malı değerlensin ister o ayrı bir mesele ama... (gülerek) İmamoğlu İnşaat ticaret yapar, alır-satar. Kişisel malvarlığımın dışındaki eşimin de malvarlığını beyan ettim. Ama aynı zamanda şirketlerinde hissesi olan da bir insanım. Ama ben bir şirketin orada kendi ticari faaliyetlerini göstermek gibi bir şey ne hukukta ne kanunda vardır. Ama gizlimiz saklımız yok. Oradaki mülkümüz İmamoğlu inşaatın üzerinedir." şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun bu açıklamaları, kamuoyunda ve siyasi çevrelerde geniş bir yankı uyandırdı. İddiaların ve açıklamaların ardından, İmamoğlu'nun mal varlığına dair süregelen tartışmaların nasıl bir seyir izleyeceği ve konunun hukuki boyutunun ne olacağı merak konusu oldu.

İmamoğlu villayı nasıl gizledi?

Ekrem İmamoğlu'nun Boğaz'daki milyarlık villalarla ilgili gizlilik iddialarının ardından, villaların gerçek sahipleri ve işlemleriyle ilgili çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Villaların sahibi olarak görünen Güllüce Tarımcılık A.Ş'nin, İmamoğlu'nun hemşehrisi ve Ali Nuhoğlu'nun sahibi olduğu Akvaryum AVM'nin kurucusu Ali Nuhoğlu tarafından 2021 yılında kurulduğu belirlendi. Şaşırtıcı bir şekilde, şirketin kuruluşunun ardından sadece bir hafta geçmesine rağmen Emirgan'daki 3 villayı satın aldığı ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu, 7 Mart tarihinde mal varlığını açıkladığında villaları beyan etmemişti. Ancak, aynı gün içinde Güllüce Tarımcılık şirketini villalarıyla birlikte İmamoğlu İnşaat'a devrettiği belirlendi. Bu devir işlemi, dikkat çekici bir şekilde, Ekrem İmamoğlu'nun teyzesinin oğlu olan ve son günlerde para kuleleri skandalında adı sıkça geçen İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Bu gelişmeler, Ekrem İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili tartışmaları derinleştirdi ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İmamoğlu'nun villaların gerçek sahiplerini ve bu işlemleri neden gizlediğine dair soruların artmasıyla birlikte, konunun hukuki boyutunun da detaylı bir şekilde inceleneceği öngörülüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal