İltihaba Ne İyi Gelir?

İltihap, çoğu insanın kabusudur. Özellikle kronikleştiğinde bu durum dayanılmaz ağrıları uzun vadede çekmek demektir. Peki iltihaba ne iyi gelir?

25.03.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-09:35) İltihaba Ne İyi Gelir?

Vücuttaki iltihaba bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Günlük hayatımızda da sık sık tükettiğimiz bazı bitkiler ve baharatlar bu tedavi yöntemlerinden biridir. Uzun süreli geçmeyen ve ağrılı iltihaplanmalar için ise bir doktordan tavsiye almak gerekir. 

İLTİHABA NE İYİ GELEN BESİNLER

İltihap vücudun kendini savunma yöntemlerinden sadece biridir. Vücutta mikrop, bakteri ve virüs gibi bulunan zararlı maddeler, iltihap oluşumunda rol açar. İltihap tedavisinde iltihabın nedenine bağlı olarak farklı tedaviler uygulanır. Bu tedaviler genelde antibiyotikleri de içeren ilaç tedavileridir. İltihaba iyi gelen bazı bitkiler ve yiyecekler de iyi gelmektedir. İşte bunlar;

Sarımsak: Sarımsağın vücuttaki bakterilerle savaşma özelliği bulunmaktadır. Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, iltihap söktürücü olarak kullanılacaksa çiğ olarak tüketilebilmektedir.

Ispanak: Antioksidan özellik gösteren ıspanak bitkisi aynı zamanda içerdiği alfa-lionelik (ALA) asit ile birlikte iltihap kaynaklı ağrıların azalmasında da önemli rol oynamaktadır. Pişmiş halde tüketilebileceği gibi ıspanak suyu hazırlanarak da tüketilebilmektedir.

Tarçın: Tarçın antioksidan özelliğe sahiptir. Özellikle idrar yolu iltihaplarının iyileşmesinde etkilidir. Tarçın, çubuk olarak tüketilebilmesinin yanında süte ya da bitki çaylarına katılarak da tüketilebilmektedir.

Fesleğen: Kokusu ve tadı ile pek çok insanın çok sevdiği fesleğenin iltihap giderici özelliğe de vardır. İçeriğinde bulunan ojenol adlı madde sayesinde özellikle damar yolu iltihaplarında etkili olmaktadır.

Karanfil: Her gün bir adet karanfili ağız içinde bekletmek iltihap söktürücü olarak işlevsel olduğu gibi sizi oluşabilecek yeni iltihaplara karşı da korumaktadır. 

Zerdeçal: Zerdeçal iltihap söktürücü bitkilerin başında gelir. Zerdeçalın iltihap söktürücü özelliği içerisinde bulunan kurkumin sayesindedir. Zerdaçal, güçlü doğal antibiyotiklerden birisidir. 

Isırgan Otu: Isırgan otu çay olarak tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin azalmasına yardımcı olmaktadır ve doğal bir iltihap söktürücü görevi görür. Özellikle böbrek iltihapları için çok faydalıdır.

Zencefil: Zencefil çok faydalı olan ve iltihap söktürücü işlevi olan bitkilerden birisidir. Toz baharat halinde tüketilebileceği gibi, çay olarak da tüketilebilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal