Enerjinizi Ne Tüketiyor?

Gün içinde yorgun hissetmenin uykusuzluktan yada yeterli dinlenememekten kaynaklandığını düşünülebilir. Bunun yanında eğer bu alışkanlıklarınız varsa sizde enerjinin zerresi kalmaz. Peki insanın enerjisini ne tüketir?

25.03.2021-09:02 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-09:02) Enerjinizi Ne Tüketiyor?

Kişi gündelik hayatta pek çok zorlukla karşı karşıya kalabilir. Yorgun hissetmeniz veya mutsuz olmanıza az uyumanız sebep olabilir. Bunun yanında başka etkenlerde etki edebilir. Herhangi bir sağlık problemi yaşamıyor ve çok iyi uyuyor olsanız bile gün içinde halsizlik ve yorgunluk hissediyorsanız arkanıza bakıp bir değerlendirme yapabilirsiniz.

HABER TAKİBİ

Stresin enerji katili olduğu bir gerçek. Yapılan bir araştırma, haber bağımlısı denilebilecek kadar yoğun şekilde haberleri takip edenlerin halsiz hissetmeye daha yatkın olduğunu ortaya koydu.

OFİSTE ÖĞLE YEMEĞİ

Öğle yemeğini ofiste yiyenlerdenseniz, enerjinizi tazelemek için dışarı çıkmayı deneyin. Araştırmacılar, uygun bir öğle yemeği molası vermenin ve sadece 20 dakika dışarı çıkmanın egzersiz yapmaktan veya sosyalleşmek için zaman harcamaktan daha iyi bir enerji artışı sağladığını buldular.

YANLIŞ OTURUŞ

Doğru duruş şekilleri sadece beliniz ve boynunuz için değil beyniniz için de önemli. Çalışmalar, çökmüş oturmanın daha umutsuz, çaresiz, güçsüz ve olumsuz anılara yol açtığını gösteriyor.

DÜZ YAZI OKUMALARI

Kitap okuma alışkanlığınızın gün içindeki enerjinizi belirlediğini söylesem? Araştırmalar, günlük ve basit bir dille yazılan kitaplar yerine, edebi kurgu okuyanların daha fazla sinirsel aktiviteye sahip olduklarını ortaya çıkardı.

YANLIŞ KARBONHİDRAT ALIMI

Özellikle sağlıklı beslenmeye çalışanlar ve diyet yapanlar düşük karbonhidratlı seçeneklere yöneliyor olsalar da enerji seviyesi için yanlış bir adım. Vücudun ve beynin yakıt için doğru türde karbonhidratlara ihtiyacı var. Bir araştırmada, düşük karbonhidratlı yiyecekler tüketenlerin, karbonhidrat içeren sağlıklı yiyecekler tüketenlere göre daha fazla yorgunluk olduğu tespit edildi.

 DAĞINIKLIK

Dağınıklık, evinizin yada ofisinizin hatta masanızın dağınık olması enerjinizi tüketen etkenlerden biridir. 

DENGESİZ MAGNEZYUM KULLANIMI

Yüksek magnezyum içeriği sayesinde enerji veren yiyeceklerin az veya fazla tüketilmesi halsiz hissetmenize neden olabilir. Muz, kabak çekirdeği, ton balığı ve yeşil fasulye gibi magnezyum zengini besinlerin az tüketilmesi; fiziksel ve zihinsel yorgunluğa, fazla tüketilmesi de kas gevşetici bir etkiye neden olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal