İlk Koronavirüs Aşısı Yapılan Jennifer Haller Aşının Etkilerini Anlattı

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs aşısının denendiği ilk kişi 44 yaşındaki Jennifer Haller ve Neal Browning, aşının etkilerini anlattı.

26.08.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-16:03) İlk Koronavirüs Aşısı Yapılan Jennifer Haller Aşının Etkilerini Anlattı

16 Mart'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı denemesinin yapıldığı ilk insan olan Jennifer Haller, ‘Kendimi harika hissediyorum, bende yan etki olmadı’ ifadelerini kullandı.

Seattle'da yaşayan 44 yaşındaki Jennifer Haller, ABD'de deneysel aşı enjekte edilen ilk kişi olmuştu. Haller, ‘Şimdi geriye dönüp baktığımda, bunun gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlıyorum’ dedi.

ABC11'nin haberine göre, başka bir aşı gönüllüsü Neal Browning ise ‘Başlangıçta bazı endişelerim vardı. Bunun daha önce hayvanlar üzerinde test edilmediğini biliyordum. Hem ilk insan hem de ilk hayvan denemesiydi. Her gün, ilk enjeksiyondan bir hafta sonra o noktaya ilerlerken, neler olup bittiğine dair kendimi daha da güvende hissettim’ şeklinde konuştu.

‘OMUZ AĞRISI DIŞINDA YAN ETKİSİ YOK’

Neal Browning ve Jennifer Haller, aşının enjeksiyon bölgesinde hafif bir omuz ağrısı olduğunu ancak bunun dışında hiçbir yan etkisi olmadığını söyledi.

Harika hissettiğini ve kendisinde hiçbir yan etki olmadığını belirten Haller’a ve Browning’e tekrar gönüllü olup olmayacaklarını sorulduğunda her ikisi de ‘Evet’ yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal