İlişkiyi Kötü Etkileyen Davranışlar!

Hayatımızı anlamlı kılan şeylerin başında, değer verdiğimiz insanlar ve tabi ki hayata arkadaşımız yer alıyor. El üstünde tuttuğumuz ilişkimizde bazen istenmeyen durumlar yaşanabilir. Bizde sizler için ilişkiyi kötü etkileyen davranışları hazırladık….

20.05.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-09:39)

Aşk, herkesin hayatını güzelleştiren, yaşantınıza anlam katan muhteşem bir duygudur. Hayatımıza aldığımız insanla tüm gerçek duygularımızı paylaşır, kendimiz ona emanet ederiz. Ancak ilişkide farkında olmadan yapılan bazı davranışlar tartışmaya neden olabilir. Bizde sizler için ilişkiyi kötü etkileyen davranışları sıraladık.

FARKINDA OLMADAN İLİŞKİYİ KÖTÜ ETKİLEYEN DAVRANIŞLAR

Arkadaş Ortamından Uzaklaşmak

İlişkiye başlandığında en sık yapılan hatalardan biri, arkadaş ortamından uzaklaşmak. Ne yazık ki bu tür davranışlarla sıkça karşılaşıyoruz. Bu durumda bir ilişkinin parçası olsanız bile yaşam kalitenizi artırmak için arkadaş ilişkilerinizi korumanın ne kadar önemli olduğunu hem kendinize hem de partnerinize sık sık hatırlatın.

Kesin Fiillerden Uzak Durun

Uzmanlara göre eşinize söylenmemesi gereken kelimeler olduğunu daha önce duymuş muydunuz? İlişkilerde bazı kelimelerin kullanılması yıpratıcı ve kırıcı olabliyor.

Olmalı: Hayal kırıklığına uğradığınız ve beklenti içinde olduğunuz duygusu yaratır.

Her zaman: Hata yapmasına izin vermediğinizi hissetmesine neden olur.

Asla: Savunma moduna girmesine yol açar.

Ama: Tükenmiş bir ruh haline girmesine yol açar.

Teşekkür Fedakarlık İçin Olmamalı

‘Teşekkür ederim, hiç gerek yoktu! ‘ veya ‘Teşekkür ederim, niye zahmet ettin’ karşılığına başvururuz. En doğru yaklaşım nasıl olmalı?

Yapılan bir çalışmada, başkalarına size hediye edilen veya sizin için yapılan bir şey için teşekkür ederken bu eylemin olumsuz tarafını dile getirmek yerine bunu olumlu duygular ve minnettarlıkla ifade etmeniz gerektiğini belirtiyor.

Partnerinize güller için teşekkür etmenin en iyi yolu, ‘Teşekkürler, bunlar çok güzel! Bana sevgini hissettirme şeklini seviyorum!’ demektir. 

Farklı Zamanlarda Uyumak

Partneriniz daha erken yatarken siz geç uyumayı mı tercih ediyorsunuz? Muhtemelen ilişkide sessizce birbirinizden uzaklaşıyorsunuz. Bir araştırma kadınların eşleriyle aynı anda yatmayı tercih ettiğini gösterse de toplumdaki gerçek ne yazık ki farklı. 

Aslında çiftlerin yüzde 75'i iş programları, televizyon seyretmek veya internette gezinmek gibi çeşitli nedenlerle farklı zamanlarda yatıyor. Eşinizle daha iyi bir iletişim kurmak için aynı saatlerde yatağa girmek oldukça önemli.

İyi Geceler ve Günaydın

Modern yaşam; çok çalışmamızı, e-postalara cevap vermemizi, günlük işleri yapmamızı, ev işlerini tamamlamamızı, mali durumu ve aileyi yönetmemizi gerektiriyor. Ancak dikkat! Bir çiftin hayatı, bu rutinler tarafından yutulabilir.

Bazen ilişkilerimizi hafife alabilir ve sevgimizi ortaya koyan küçük şeyleri unutabiliriz. Bu bağı korumak ve partnerinizden uzaklaşmaktan kaçınmak için iyi geceler öpücüğünü asla unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal