İlişkide Olması Gereken 9 Davranış

Herkesle aşkla her şey devam eder sanır ama aslında öyle değildir.Çünkü ilişkilerin devam etmesi için aşk yeterli bir sebep değildir.İlişkide kişiler karşılıklı anlaşıldığını bilmek ister .Kısacası ruh eşini bulduğunu hissetmek ister

29.01.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-16:13)


İlişkilerin sağlıklı devam etmesi için olmazsa olmaz kurallar vardır.
İlişkinin İçermesi Gereken Davranışlar
Mutlu bir birlikteliğin sırrı aşk sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü tek başına aşk çoğu zaman ilişkilerin devamlılığı için yeterli olmuyor. Ona eşlik edecek başka duygu, düşünceler gerekiyor.
Aşk kesinlikle zaman içinde oluşan birşey.
Saygı
Olduğu gibi kabullenildiğini bilmek, kişinin kendini daha özgür hissetmesini sağlıyor. Böylece partnerine daha fazla açık olabiliyor ve kendini mutlu hissediyor. Ancak yargılandığı, olduğu gibi kabul edilmediğini hissettiği durumlarda ilişkide saygı da oluşamıyor.Saygı duymadığı bir ilişkiye devam ediyorsa birey kendine de saygısı olmadığını bilmeli. Çünkü kendine saygı duyan kişi sorumluluk alıp, olumlu çabalıyor. Yeteri kadar saygı görmeyeceğini anladığı durumlarda da ne kadar acı verse de ilişkiyi sonlandırıyor.
Bağlılık
İlişkide en önemli etkenlerden biride sadakat. Bir ilişkiye sadık kalınması partnerin baskısıyla değil, kişinin kendi isteğiyle ve ona olan saygısıyla bağlantılı bir durumdur. Partnerini sevdiği, onu üzmek istemediği için kişinin kendi değerleriyle bu kararı alması büyük önem taşıyor. Sadakatin sadece cinselliği içermediğini önemle vurguluyoruz.
Güven
İlişkilerin sürekliliği için önemli olan bir diğer etken güvendir. Bunu barındırmayan ilişkilerde kaygılı ve huzursuz bir tablo oluşur. İlişki güven ile birlikte ilerlemektedir. İnsan güvenebildiği kişiyle geleceğe bakabiliyor, uzun süreli ilişkinin sorumluluğunu üstlenebiliyor.
Doğruluk
Dürüstlük temelli ilişki yaşamak, yaşamın tüm zorlukları için huzurludur. Çünkü birliktelikte doğruluğun sağladığı güven, endişenin varlığını yok ediyor. Ancak doğru olmak adına fütursuzca yapılan kaba konuşmalar, beraberliklere zarar verebiliyor. Dürüst olmak fütursuz davranmak olmadığı gibi açık ve empati içeren tavırlardır
Özgürlük
İlişkilerde karşı tarafı utanç duymasına yol açmak, yalnız kalma kaygıları gibi duyguların yarattığı zorlanma hissi ise özgürlük duygusunun azalmasına neden oluyor. Kişinin ya da partnerinin karşı taraf olmadan yaşayamayacağını söylemesi, bunu gerek sözle gerekse davranışıyla sık sık vurgulaması ne kadar etkileyici olsa da baskıya yol açıyor. Bu tür durumlar da eşlerin kendilerini doğal ve özgürce ifade etmesi konusunda sorunlar yaşamasına yol açıyor.
Şeffaflık
Beraberliklerde samimiyetin sürdürülmesi, şeffaflıkla mümkün oluyor. İlişkiler ilerledikçe sorumluluklar da artıyor. Bu durum ve günlük mücadeleler ise ilişkideki paylaşımların, etkileşimin azalmasına yol açıyor. İş hayatı, sosyal yaşam ve varsa çocuklarla birlikte ilişkiyi dengelemekte zorluklar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla çatışmaları azaltmak ya da sorunları çözmek adına duygu ve düşünceleri paylaşmaktan kaçınmak, istediğiniz sonucu ulaşmak için asıl hissettiklerinizin, düşündüklerinizin dışında geribildirimler vermek kısır döngüye neden oluyor.
Takdir etmek
Kişi yakın ilişkilerinde olumlu diyaloglar kurmak istiyor.Sevilen insanın olumlu tepkilerini takdir etmek ise bu anlamda önemli bir adım oluyor.Bu tür davranışlar iki taraf içinde motive edici oluyor.
Desteklemek
Empati, ilişkilerde karşı tarafı anladığınızı hissettirmenin en iyi yoludur. İlişki için enerji ve zaman harcamak ise mutluluk veriyor. Oysa empati içermeyen ilişkilerde öfke ve yalnızlık duygusu hakim oluyor. Kişi beraberliğini sürdürse de ilişkiye yabancılaşmaya başlıyor.
Fedakarlık
Her şeyin yolunda gittiği ilişkiyi sürdürmek kolay oluyor. Hayatın zorlayıcı şartları gündeme geldiğinde ise ilişkinin önemli bir sınavdan geçmektedir. Romantik bir ilişki içindeyken böylesi dönemlerde partnerinize verdiğiniz destek zamanınızdan, sosyal yaşamınızdan, maddi olanaklarınızdan fedakarlık yapmanıza yol açabiliyor. Zor süreçlerin birlikte aşılması ise ilişkinin daha da güçlenmesini sağlıyor. Ancak ilişkinizde tekrarlayan şekilde fedakarlık döngüsüne giriyorsanız, bu ilişkinizin de sizin de olumsuz etkilenmenize neden oluyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal