İliç'te son dakika! Maden kazasında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden kazasında, uzun süren arama çalışmalarının ardından bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Kazada hayatını kaybeden işçinin ailesine başsağlığı dileyen Bakan Bayraktar, arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

19.04.2024-12:31 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-12:31) İliç'te son dakika! Maden kazasında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu İliç'teki altın madeninde 9 işçi toprak altında kalmıştı. Arama kurtarma ekipleri, kazanın ardından hemen çalışmalara başlamıştı. 5 Nisan'da ilk işçi Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Ardından yapılan arama çalışmaları sonucunda bu sabah bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde bu sabah bir işçi kardeşimize daha ulaştık." dedi. Bayraktar, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu. Ayrıca, tüm kayıp işçilere ulaşana kadar arama çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.


İşçinin kimliği belli oldu

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Sabırlı Deresi bölgesinde ulaşılan cenazenin Adnan Keklik’e ait olduğunu açıkladı. Vali Aydoğdu, işçinin ailesine başsağlığı diledi ve bölgedeki arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

İliç'te yaşanan maden kazası, bölge ve ülke gündemine damga vurdu. Kazada hayatını kaybeden işçilere ulaşmak için yoğun bir çaba harcanırken, 5 Nisan'da Uğur Yıldız'ın cenazesine ulaşılmıştı. Bugün ise bir başka işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Kazada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz. Yetkililerin ve arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları devam ediyor. Olayın ardından alınması gereken önlemler ve kazanın nedenleri konusunda soruşturma başlatıldığı bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal