İzmir'de yeni deprem: 4,5 büyüklüğünde sarsıntı! Prof. Dr. Naci Görür açıklamada bulundu

İzmir'de bugün sabah saatlerinde 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Kuşadası Körfezi'nde kaydedildi ve Sisam Adası'nın hemen kuzeyinde, Sisam Fay Zonu üzerinde gerçekleşti. Prof. Dr. Naci Görür, depremin detaylarına dair önemli bilgileri paylaştı.

19.04.2024-12:20 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-12:20) İzmir'de yeni deprem: 4,5 büyüklüğünde sarsıntı! Prof. Dr. Naci Görür açıklamada bulundu

Deprem konusunda Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, Kuşadası Körfezi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Sisam Adası'nın hemen kuzeyinde ve Sisam Fay Zonu üzerinde meydana geldi." ifadelerini kullandı. Görür, ayrıca 30 Ekim 2020 tarihinde bölgede 6,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini hatırlattı, bu depremin Türkiye için önemli bir deprem olan "İzmir Depremi" olarak bilindiğini belirtti.

Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen deprem, bölgede hafif şiddette hissedildi. Depremin merkez üssü, Sisam Adası'nın kuzeyi olarak kaydedildi. Şu ana kadar can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak depremin bölgedeki insanlar üzerinde yarattığı panik ve tedirginlik, halkın kısa süreliğine sokaklara çıkmasına neden oldu. Depremin ardından, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve diğer ilgili kurumlar, bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler, olası hasarların tespit edilmesi ve gerekli yardımın yapılması için çalışmalarını sürdürüyor.


Prof. Dr. Naci Görür'ün değerlendirmesi

Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yapılması gerekenler konusunda vatandaşları uyardı. Depremlerin önceden tahmin edilemeyeceğini belirten Görür, deprem hazırlıklarının her zaman yapılması gerektiğini vurguladı. Görür, "Deprem hazırlıkları ve alınacak önlemler konusunda bilgi sahibi olmak, can ve mal kaybını en aza indirmek adına büyük önem taşıyor." dedi.

İzmir'de Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, bölgede kısa süreli panik yarattı. Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları ve yetkililerin aldığı önlemlerle, depremin olası etkilerinin en aza indirilmesi için çalışmalar sürüyor. Vatandaşlar, deprem konusunda dikkatli olmalı, gerekli önlemleri almalı ve yetkililerin uyarılarını dikkate almalıdır.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal