İklim Krizi 80 Milyonluk İş Kaybına Neden Olabilir

Küresel iklim krizinin ekonomiyi değiştirmesiyle birlikte, risk tanımının farklılaşmasına da sebep oldu. Artık sigorta poliçelerin kapsam alanı değişikliğe uğrayacak.

14.08.2021-11:01 - (Son Güncelleme: 14.08.2021-13:54) İklim Krizi 80 Milyonluk İş Kaybına Neden Olabilir

Türkiye’de dört bir yanda yangın ve sel ile mücadele devam ederken, sigorta sektörünün hasarlara yaklaşımı da önemli hale geldi.

İklim Krizinin en önemli maddesi; Sera gazlarının atmosferde birikmesi ile hava, su ve karanın ortalama sıcaklığının artması, küresel ısınma olarak biliniyor.

TÜM ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRECEĞİZ 

Türkiye’de Ege ve Akdeniz’de yangınlarla mücadele ederken, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde sellerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu yüzden önümüzdeki zaman içerisinde tüm alışkanlıklarımızı değiştireceğiz.

Bütün riskler yeniden ele alındığında sigorta sektöründe risk yeni bir anlam oluşturuyor. Son zamanlara yaşanan afetler nedeniyle ile Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 03 Ağustos itibarıyla, ev ve araçlarda meydana gelen hasarlar ile ilgili başvuruların olduğunu belirtti. Teminat tutarının 71 milyar lira olduğu açıklanırken şirketlerin hasarları poliçe kapsamında karşılayacağını belirtti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDE KRİZ KAÇINILMAZ 

Gündemde, poliçelerin kapsadığı yeni ekoloji gerçeğine göre düzenlenmesi mevcut. Müşteriler kon ile ilgili doğru bir şekilde bilinçlendirilerek sigorta sahipliği oranının artırılması isteniyor. 

Sektörün önemli temsilcilerinden Erol Esentürk, odaklandıkları konunun iklim krizinin yol açtığı hasarlar olduğunu belirtti. Esentürk, küresel sıcaklık artışı olursa iklim değişikliğinin dünya çapında 80 milyonluk iş kaybına neden olacağını söyleyerek risklerin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal