15.11.2023-08:52 (Son Güncelleme:15.11.2023-17:29)


1

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kara para aklama, vergi kaçırma ve sanal bahis soruşturması suçlamaları kapsamında haftalarca Türkiye’nin gündemini meşgul eden Dilan-Engin Polat çiftinin mal varlıklarına el konulmuş ve çift beraberinde 14 kişiyle birlikte tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti.



2

Ancak Polat çiftinin isminin karıştığı tek soruşturma bu değildi. Sosyal medya hesapları üzerinden uzun bir süre didişen Dilan Polat ve Banu Parlak aralarındaki bu husumeti tehdit savurmaya kadar götürmüştü. Tüm bu olaylar esnasında şarkıcı Banu Parlak’ın Bahçeşehir’deki güzellik merkezi 1 Ekim’de kurşunlanmıştı.



3

İşyerine 5 kurşun isabet eden Banu Parlak bu olaydan husumetlileri Dilan ve Engin Polat’ı sorumlu tutmuş ve haklarında şikayetçi olmuştu. 5 Ekim’de 5 kişi tutuklanmıştı.



4

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat ile babası Sezgin Polat’ı dün sabah tekrar bir ifadeye çağırdı. Sezgin Polat, Engin Polat ve Dilan Polat sırasıyla ifadelerini verdi.



5

Banu Parlak’ı tanıdığını, aralarında sorun olduğunu söyleyen Dilan Polat, “Kurşunlama olayıyla ilgimiz yok” sözleriyle suçlamayı kabul etmedi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat savcılıktaki işlemlerinin ardından ‘silahlı saldırıya azmettirme’ suçundan ikinci kez tutuklandı.



6

Dilan ve Engin Polat’ın avukatları da dün Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak tutukluluğa itiraz etti ve çiftin tutuksuz yargılanmalarını talep etti. Ancak artık bu soruşturmada tutuksuz yargılanma kararı çıksa dahi, Dilan ve Engin Polat saldırıya azmettirme suçundan da ikinci kez tutuklandıkları için salıverilmeyecek.



7

Dilan Polat'ın karar esnasında ikinci tutuklama kararını duyunca verdiği tepkiyi ise Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı. Erdinç, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Dilan Polat'ın tutuklama kararının ardından adeta şok geçirdiğini anlattı. Kararı duyan Dilan Polat, eşi Engin Polat'a dönerek suçlu olmadıklarını haykırdı. Dilan Polat adliye koridorunda gözyaşlarını boğularak "Engincim bizim suçumuz yok. Bunları Allah'a havale ediyorum!" ifadeleriyle sitem etti.



8

Tüm bunlar yaşanırken o esnada kararı öğrenen Banu Parlak ise sosyal medya hesabından paylaştığı videoda tutuklanma kararını kutlayarak dans ediyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr