İkinci el ya da sıfır otomobil alacaklara kredi imkanı! Renault'tan Opel'e birçok model için geçerli! ING Bank kapısını sonuna kadar açtı

Otomobil alma hayali kuranları sevindirecek haber geldi. Bankalar faiz oranlarını düşürerek vatandaşlara iki ay erteleme seçeneği sunuyor. İşte detaylar...

25.07.2022-12:33 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-12:33)

Araç fiyatlarındaki artış sonrasında vatandaş en uygun taşıt kredisi veren bankaları araştırıyor. Kimi otomobil markaları bazı modellerde sıfır faizle kredi imkanı sunacaklarını açıklarken, Türkiye'nin önde gelen bankalarından da taşıt kredisi kampanyaları geldi. 

Akbank, Halkbank ve ING Bank yaptıkları açıklamada sıfır faizli taşıt kredisi kampanyalarının başladığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda kampanya koşullardan ödeme seçeneklerine kadar tüm detaylar yer aldı.

Akbank taşıt kredisi

Banka, uzun vade seçeneği, erteleme imkanı ve düşük faiz oranıyla otomobil almak isteyen vatandaşlara yeni taşıt kredisini açıkladı. 48 aylık vade seçenekleriyle 0 kilometre ya da ikinci el taşıtlar için kredi kullanmak isteyenler hemen başvuru yapabilir.

18 yaşını tamamlamış ve gelir sahibi olan herkes kredi başvurusu yapabilecek. Banka kredi için %2,05 faiz uygularken, 100.000 TL'lik taşıt kredisinin vadesini de 48 ay olarak belirledi. Bu krediye aylık ödenecek taksit miktarı ise 3572 TL oldu.

 taşıt kredisi

Halkbank en uygun taşıt kredisini veriyor

Şuan en uygun taşıt kredisi veren banka Halkbank. 48 aylık vade seçenekleriyle sunulan kredinin ödemeleri ise iki ay sonra başlıyor. 0 km araçlar için hazırlanan örnek ödeme planında; 100 bin liralık kredi çeken bir vatandaşa 48 ay vade seçeneğini seçmesi durumunda yüzde 1,63 faiz oranı uygulanacağı ve aylık 3.285 lira taksit tutarı alınacağına dair bilgi yer alıyor.

2. el alımlarda ise yedi yaşını geçmemiş araçlar için 48 ay vade ile 100.000 TL taşıt kredisi %1.65 faiz ile veriliyor. Kredinin aylık ödemesi 3.301 TL'dir.

ING Bank taşıt kredisi

Banka, 48 aylık vade ile %2.79'dan başlayan faiz oranları ile 8 yaşa kadar 2. el ve 0 araçlar için taşıt kredisi veriyor. İnternet sitesinde yer alan örnek ödeme tablosuna göre; 12 ay vade ile 60 bin liralık kredi çeken bir vatandaşa aylık olarak uygulanacak faiz oranı yüzde 2,99’dur ve taksit miktarı ise 6.296 liradır. Kredi başvuruları bankanın internet sitesi üzerinden, mobil uygulama ya da şubeler aracılığı ile yapılabiliyor.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal