İkinci el otomobilde seçim sonrası trafiği: Piyasa daha da hareketlenecek

Seçimin sona ermesiyle beraber otomobil piyasasında hareketlilik arttı. Sıfır araç tedarikinin zorluğu sebebiyle ikinci el otomobil fiyatlarında hareketlilik artarken, talep nedeniyle fiyatlarda yükseliş yaşanıyor. Uzmanlar dövizin artması durumunda fiyatların daha da artacağını söylüyor.

30.05.2023-10:50 - (Son Güncelleme: 31.05.2023-17:23)

Otomobil piyasasında seçim sonrasında yaşanan belirsizlik kaynaklı durgunluk, seçimin sona ermesiyle beraber yerini yoğun bir hareketliliğe bıraktı. Sıfır otomobil bulunmakta zorlanılması sebebiyle ikinci el otomobillere olan talep artarken, fiyatlar da buna paralel olarak artış gösterdi. Uzmanlar döviz kuruna bağlı olarak fiyatların değişmeye devam edeceğini belirtti.

Döviz artarsa fiyatlar da artar

Kanal D Haber'in haberine göre bir galeri sahibi "Piyasada ciddi bir arz sıkıntısı oluyor. Eğer döviz artarsa fiyatlar da artacaktır. Halkın elinde bir birikim var. En kolay ulaşabileceği emtia da otomobil oluyor" dedi.

İkinci El Otomobil

Belirsizlik az da olsa dağıldı

Alıcı da satıcı da kararsızdı. Kimi araç bulamamaktan kimi de artan fiyatlardan şikayetçiydi. Pandemi ve çip krizi araç üretimini etkiledi. Az sayıda üretilen otomobiller kapanın elinde kalınca fiyatları aldı başını gitti. Araç bulamayan soluğu ikinci el pazarında aldı, haliyle talep arttı. Araç almak isteyenler seçim öncesinde yatırım yapıp yapmama konusunda kararsızdı. Seçimin ardından o belirsizlik az da olsa dağıldı. İkinci el araç satıcıları piyasanın önümüzdeki günlerde daha da hareketleneceğini söylüyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal