İkinci el araç km sorgulama nasıl yapılır? PTT plakadan km sorgulanabilir mi?

Yeni bir ikinci el araç satın almaya karar verdiğinizde bakacağınız ilk parametrelerden birisi aracın kilometresidir. İkinci el ara km sorgulama işlemleri için izleyebileceğiniz yöntemleri içeriğimizde derledik.

30.04.2022-13:23 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-13:23) İkinci el araç km sorgulama nasıl yapılır? PTT plakadan km sorgulanabilir mi?

İkinci el araç satın alacak kişilerin yaptığı başlıca işlemlerden birisi şüphesiz kilometre sorgulaması olmaktadır. Aracın kaç kilometrede olduğu, alıcı için en önemli konulardan birisidir. İkinci el araç satın alacak olan vatandaşlar yalnızca plaka bilgisiyle bir kısa mesaj sayesinde aracın kilometre sorgulamasını yapabiliyor.

Yeni bir ikinci el araç satın alacak kişi doğal olarak aracın geçmişini öğrenmek ister. Aracın kaç kilometrede olduğu, değişen ve boya durumu fiyatın belirlenmesinde en önemli faktörlerdir. Satın alacağınız aracın yıpranma durumunu öğrenebileceğiniz en kolay yöntem ise, kilometre bilgisidir. Bu konuda internet üzerinden aracın kilometresini sorgulayabileceğiniz çeşitli alternatifler bulunmaktadır.

PTT km sorgulama nasıl yapılır?

Aracın kilometresini sorgulayabileceğiniz en pratik yöntemlerden birisi PTTAVM’dir. Satın alacağınız aracın kilometresini sorgulamak için gereken şeyler; plaka veya şasi numarasıdır. Söz konusu uygulama sayesinde 24.07.2013 sonrası tüm kilometre kaydına ulaşılabiliyor. Bu sorgulama ekranının diğer bir bilinen ismi ise HGS km sorgulamadır.

Kilometre sorgulama için öncelikle https://hgs.pttavm.com/arac-km-sorgula adresine giriş yapın.

Sorgulama yapacağınız türü seçip elinizdeki verilere göre plaka veya şasi numarası seçeneklerinden birisini seçip ilerleyin.

Eğer kurumsal bir müşteriyseniz T.C. kimlik numarası veya Vergi numarasıyla da işleminize devam edebilirsiniz. Sonraki aşamada sorgulama sonucunun gönderileceği e-Posta adresi girilir.

Son olarak 6,00 TL’lik işlem ücretinin tahsil edilmesi için kart bilgilerinizi girin.

Gerekli işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamladığınızda belirtmiş olduğunuz mail adresinde aracın kilometre bilgisi iletilecektir.

TÜVTÜRK km sorgulama işlemleri

TÜVTÜRK kilometre sorgulama için https://www.tuvturk.com.tr/ adresine giriş yapın. Sayfada “kilometre sorgulama” sekmesine gelip sayfanın sol kısmındaki “Araç Muayene Sorgulama” bölümünü açın. Karınıza çıkacak ekranda aracın plakasını ve muayene rapor numarasını doldurun. Bilgileri girdikten sonra TÜVTÜK km sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal