İkinci el araba satışında yeni dönem: Ticaret Bakanlığı açıkladı

Otomobil sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışları, araç almak isteyenleri oldukça zora soktu. Duruma el atan bakanlık, ikinci el araç satışına yeni bir düzenleme getirdi. İşte detaylar…

21.06.2023-15:02 - (Son Güncelleme: 21.06.2023-15:13) İkinci el araba satışında yeni dönem: Ticaret Bakanlığı açıkladı

İkinci el araba satışında yaşanan fiyat artışlarına bakanlık müdahalesi geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyledi. 

İkinci el araçlar sıfırını geçmeyecek 

AA’da yer alan habere göre; Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yaptığı açıklamada, "Otomobilde ikinci el fiyatları sıfır araç fiyatını geçemeyecek. Bu konuya ilişkin tüm çevrimiçi satış siteleri ile görüşüldü. Etkisini görmeniz çok sürmeyecek. Temmuz ya da ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz. Gerekirse ilave tedbirler de alırız."

Bireysel satışlarda kilometre sınırı devam edecek

Daha önce sadece galeri ve araç kiralama şirketlerine uygulanan 6 ay 6 bin kilometre sınırı artık bireysel araç satışları içinde geçerli olacak. Satışlar, Bakanlık tarafından düzenli olarak denetlenecek. Mevzuata aykırılık halinde bu satıcılar hakkında idari para cezası uygulanacak. Satışlara ilişkin kayıtlar ile denetim sonuçları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile düzenli olarak paylaşılacak. Böylece kayıt dışı kazancın vergilendirilmesi sağlanacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal