Araç alacakları dikkat! Ticaret Bakanlığı açıkladı: 6 ay 6 bin kilometre kısıtlaması süresi uzatıldı

Otomobil piyasasında fırsatçıların önüne geçmek için uygulanan 6 ay 6 bin kilometre kısıtlaması süresi uzatıldı. Ticaret Bakanlığı detayları tek tek açıkladı.

21.06.2023-12:15 - (Son Güncelleme: 21.06.2023-12:20) Araç alacakları dikkat! Ticaret Bakanlığı açıkladı: 6 ay 6 bin kilometre kısıtlaması süresi uzatıldı

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar sonrası otomobil piyasasındaki haksız rekabetin önüne geçmek için, geçtiğimiz aylarda harekete geçen Ticaret Bakanlığı, araç satışları için 6 ay 6 bin kilometre uygulamaya başladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaz aylarından sonlanması beklenen uygulamanın uzatılmasına karar verildiği belirtildi. 

Araç alacaklar dikkat!

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Ülkemizin en güçlü olduğu sektörlerden biri olan Otomotiv sektöründe üretim, istihdam, ihracat ve satışlar noktasındaki olumlu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz. Bununla beraber, otomotiv sektörümüzde son birkaç aydır arz talep dengesine aykırı şekilde cereyan eden fahiş fiyat oluşumlarının ve haksız ticari uygulamaların önüne geçmek ve rekabetçi, adil ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden tesis ederek, motorlu kara taşıtı alım satımında düzenli işleyişi sağlamak amacıyla, Ticaret Bakanlığımız ile otomotiv sektörünün yetkili kuruluşları olan otomotiv üretici ve distribütörleri, yetkili bayiler ve oto galeri temsilcileri ile Ticaret Bakanlığımızda 19 Haziran 2023 tarihinde kapsamlı görüşmeler yapılmıştır.” İfadelerine yer verildi. 

Araç satışlarında 6 ay 6 bin kilometre uygulaması

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal