İki ülke arasında ipler kopma noktasında: Tüm birliklerinizi derhal geri çekin

Kosova tarafından, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Sırp kurumlarına tüm birliklerini bölgeden çekme çağrısı yapıldı. İşte detaylar…

01.10.2023-15:23 - (Son Güncelleme: 01.10.2023-15:23)

Kosova Sırbistan hattında gerilim kopma noktasında. ABD'nin Cuma günü Kosova sınırı boyunca çok sayıda Sırp askeri konuşlandırıldığını duyurması üzerine Kosova'dan açıklama geldi.

Kosova hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Sırp kurumlarına çağrıda bulunarak, "Kosova sınırındaki tüm birlikleri derhal geri geçin" ifadeleri kullanıldı. 

Sırbistan Kosova Gerilimi

Tüm birliklerinizi derhal geri çekin

İHA’nın haberine göre; Açıklamada, "Sırp birliklerinin Kosova sınırına konuşlandırılması Sırbistan'ın ülkemizin toprak bütünlüğünü tehdit eden bir sonraki adımıdır" denildi. Priştine yönetiminin uluslararası ortaklarıyla koordinasyon halinde olduğu belirtilerek, "Kosova, toprak bütünlüğünü koruma konusunda her zamankinden daha kararlı" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, Sırpların uçaksavar sistemleri ve ağır toplarla birlikte sınırda konuşlandığı belirtilirken, "Kosova Cumhuriyeti, Sırbistan'dan gelecek ciddi bir tehdit konusunda ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle temas halinde" denildi.

Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic yaptığı bir açıklamada, Kosova ile yaşanan çatışmanın tırmanmasının Belgrad'ın AB'ye katılma arzusuna zarar vereceğini belirterek, askeri birliklerine Kosova'ya geçme emri verme niyetinde olmadığını söylemiş, NATO ise sınırdaki mevcut duruma çözüm için ek kuvvetlere yetki verdiğini açıklamıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal