İki liderin masa tenisi oynama serüveni nasıl başladı!

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet köşe yazısında iki Cumhurbaşkanının masa tenisi oynadıkları görüntüleri hakkındaki yorumu. Peki masa tenisi oynama fikir nasıl gelişti? İşte haberin detayları...

13.05.2022-11:31 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-14:21) İki liderin masa tenisi oynama serüveni nasıl başladı!

''Devlet başkanlarını hep lacivert giysileri ile resmi toplantı masalarının başında ya da ikili görüşmelerde ciddi bir şekilde müzakere ederken gördüğümüz için bu görüntü bana şaşırtıcı geldi. Ama itiraf edeceğim, çok samimi ve sıcak buldum.'' dedi. 

Liderler spor veya sanat aktivitesinde hep bir araya gelsin 

''Liderlerin zaman zaman spor ve sanat aktivitelerinde bir araya gelmelerini, hatta imkân olsa birlikte tatil yapmalarını savunanlardan biriyim. ABD başkanları zaman zaman konuklarını Camp David’de ağırlıyorlar. Ülkeler arasındaki işbirliği asıl bu tür zeminlerde güçlendiriliyor. Bizim de bu zeminleri çoğaltmamız gerekiyor. Bir dönem Putin’le Bush bir grupla dans etmişlerdi. Tabii bir de Trump’un Suudi Arabistan’daki ünlü kılıç dansı vardı. Şimdi dünya bunun çok uzağında. Liderler birbirlerine füze fırlatmakla meşguller. Belki ki o nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in resmi unvanlarından bir parça sıyrılıp, ceketlerini çıkarıp, raketlerini ellerine alıp masa tenisi oynamaları ilgimi çekti. Merak ettim. O nedenle bu işin perde arkasını araştırdım.'' diye ifade etti.

Peki masa tenisi teklifi kimden geldi? 

''Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Sizin masa tenisi oynarken fotoğraflarınızı gördüm” demiş. Erdoğan da gençlerle masa tenisi oynadığını söylemiş. Erdoğan, Mimar Sinan yurdunda gençlerle iftar yaptıktan sonra masa tenisi oynamıştı.'' şeklinde anlattı. 

Maç yapma fikri resmen orada gelişmiş 

''Masa tenisini sever misiniz?'' diye sormuş. Tokayevev, “Severim. Oynamayı da severim” karşılığını vermiş. Erdoğan, Tokayev’in masa tenisi oynadığını o zaman öğrenmiş. Kazak Cumhurbaşkanı hem de iyi oynadığını vurgulayan bir hareket yapmış. İki devlet başkanı arasında masa tenisi üzerine samimi bir diyalog yaşanmış. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, arzu ederse birlikte oynayabileceklerini söylemiş. Tokayev, ”Burada mı? Çok sevinirim” deyince, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hemen masa ve raket, file, top hazırlanmış. Sıra iki liderin ceketlerini çıkarıp, masanın başına geçip raket sallamasına kalmış. Kim mi kazanmış? Dostluk maçı olmuş.'' şeklinde köşe yazısında iki liderin masa tenisi oynama hikayesinin nasıl geliştiğini aktardı.



Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal