İki lider bir araya geldi: Gündemlerinde seçim süreci var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ağırladı. Cumhur İttifakı’nın iki lideri yaklaşan seçim takvimi ve gündemdeki diğer önemli konuları ele aldı.

08.03.2023-17:23 - (Son Güncelleme: 08.03.2023-17:32) İki lider bir araya geldi: Gündemlerinde seçim süreci var

Son günlerde Türkiye siyasi tarih olarak en hareketli günlerinden birisini yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,10 Mart’ta Meclis’i feshedip, ülkeyi 14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimine götürecek.

Millet İttifakı’ndan gergin geçen aday belirleme süreci sonunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak açıklanmasından sonra Türkiye fiilen seçim sürecine girdi.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP özellikle deprem bölgesine odaklanarak tüm ülkeyi kuşatacak bir seçim programını hayata geçirecekler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iki önemli görüşme gerçekleşiyor.

İki lider bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 14.00'te MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi külliyede kabul etti. İki liderinde ana gündeminde, siyasette öne çıkan unsurlar ve seçim süreci yer alıyor. Yapılan görüşmede seçim sürecinde nasıl çalışılacağı, milletvekili listeleri gibi seçime dair önemli adımlar konuşuldu.

Masada önemli konular yer aldı

Ayrıca görüşmede deprem bölgesinde yapılan çalışmalar, ekonomik gelişmeler ve dış politikadaki adımlar ön plana çıkan başlıklar arasında yer aldı. İki lider arasındaki görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Külliye'deki son görüşme 16 Şubat'ta gerçekleşti. Son olarak 28 Şubat'ta depremden etkilenen Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Afşin ile Malatya'nın Doğanşehir ilçelerini birlikte ziyarette bulunmuşlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Külliye'de bir görüşme daha gerçekleştireceği açıklandı. Erdoğan, saat 15.00'te Gine Bissau Cumhurbaşkanı Cissoko Embalo ile görüşecek.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal