İki Evcil Hayvanın Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Japonya’da sahiplerine Koronavirüs tanısı konulan 2 köpeğe yapılan Covid-19 testlerinin sonucu pozitif çıktı. Ülkede ilk defa evcil hayvanda koronavirüs tespit edildi.

04.08.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-12:40) İki Evcil Hayvanın Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Japonya'da dün itibarıyla 40 binin üzerinde kişiye bulaşarak bin 11 kişinin ölümüne yol açan Coronavirüs, ülkede ilk kez evcil hayvanlarda tespit edildi. Yetkililer, iki köpeğe uygulanan Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurdu.

Coronavirüs olan hastaların evcil hayvanlarını bakımı için geçici bakım hizmeti bir sigorta şirketi, Temmuz sonunda Tokyo'daki 2 evden emanet aldığını duyurdu.

Covid-19 bulaşan sahipleri izolasyon altında tutuldukları esnada firmanın geçici olarak bakımını üstlendiği köpeklere yapılan test sonuçlarının pozitif olduğu öğrenilirken, köpeklerin hiçbir semptom göstermediği ve birinin test sonucunun kısa bir süre sonra negatife döndüğü açıklandı.

"EMİN OLMAK ZOR"

Şirket yetkilileri, virüsün hayvanlara bulaşıp bulaşmadığını söylemek için hala erken olduğuna dikkat çekti. Virüsün köpeklerin yalnızca ağzına temas etmiş olabileceği ve durumun polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testinde pozitif sonuca yol açmış olabileceği ihtimaline dikkat çeken yetkililer, kesin tanı için yapılacak antikor testlerinin gerekliliğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal