İhracat odaklı üretim yapılacak: Alman devi Türkiye’yi seçti

Ticari araç endüstrisinin en büyük tedarikçisi olarak nitelendirilen ZF Group, üretim hattını Polonya’dan Türkiye’ye taşıdı. Sakarya’da fabrika kuracak olan Alman devi 40 milyon euro’luk bir yatırım altına imza attı.

06.05.2023-10:40 - (Son Güncelleme: 06.05.2023-17:30) İhracat odaklı üretim yapılacak: Alman devi Türkiye’yi seçti

Ticari araç tedarikçisi ZF Group, Polonya’daki fabrikasını kapatarak üretim hattını Türkiye’ye taşıma kararı aldı. Sakarya’da fabrika kuracak olan Alman devi 40 milyon euro’luk bir yatırım yapacak. 300 milyon euro’luk bir ihracat potansiyeline sahip olan ZF Group, 600 kişilik istihdam yaratacak. 

İhracat odaklı üretim yapılacak

Akşam’ın haberine göre; Ürün bileşenlerinde yüzde 90'a varan yerlilik oranı yakalamayı hedefleyen ZF CVS Türkiye, açılışı yapılan ve temel atma töreni gerçekleştirilen ek tesisler için 40 milyon euro'luk yatırım yaptı.

ZF Group

2020 yılında temeli atılan fren körüğü fabrikasının açılışı ve ek tesislerin temel atma töreninde konuşan ZF Ticari Araç Fren Sistemleri Global Başkanı ve ZF CVS Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, "Bu yeni yatırım, ZF'nin otomotiv sektöründe Türkiye'ye duyduğu güveni göstermektedir. ZF CVS Türkiye olarak bugün Türkiye'de sadece üretim faaliyetinde bulunmuyor, WABCO ve ProVia marka ürünlerimizin de yerel müşterilerimize hızlı ulaştırılmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda satın almadan ürün segmentlerine, farklı global fonksiyonları temsil eden yöneticilerimiz ve ekipleriyle birlikte İstanbul'daki merkezimiz ve Sakarya'dan tüm dünyayı yönetiyoruz" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ve Yatırım Ofisi'ne süregelen destekleri için teşekkürlerini dile getiren Eryılmaz, 2022 yılında 44 milyar euro ciro yapan ve 32 ülkede, 168 üretim tesisi bulunan ZF'nin, Türkiye'deki yatırımlarıyla dünya genelindeki müşteri kitlesine üstün bir değer sağladığını belirtti.

Yerlilik oranı yüzde 90’larda

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan fabrikada fren körükleri ve krank milleri üretildiğini ifade eden Kazım Eryılmaz, "Şirketimiz, yüzde 90'a varan yerlilik oranına sahip ticari araç şasi teknolojisi ürünlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Yakalanan yerlilik oranı, son 13 yıldır oluşturulan güçlü yerel tedarikçi ağının ve Türkiye'nin güçlenen altyapısının ve lojistik imkanlarının bir sonucudur" diye konuştu.

Fren körüğünde Avrupa’nın merkezi olacak

Açılış ve temel atma töreni kapsamında Türkiye'ye gelen, ZF Ticari Araç Operasyonlar ve Malzeme Yönetimi Tepe Yöneticisi Nicolas Bardot, Türkiye'nin, ZF için önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Bardot, "Türkiye'nin üretim gücüne, tedarikçi altyapısına, iş gücü yetkinliğine ve tecrübesine, ürün ile hizmet kalitesine güveniyoruz. Süregelen yatırımlarla da Sakarya, fren körüğü üretiminin Avrupa'daki merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal