İnternetten sipariş verip evde uyguluyorlar: Büyük bir tehlikesi var

Cildini daha genç göstermek için erkek veya kadın farketmeksizin herkesin uyguladığı botoks işlemi, kliniklerdeki fiyatlarının pahalı hale gelmesi sebebiyle internetten sipariş verip evde uygulanmaya başlandı. Ancak uzmanlar botoksu bu şekilde uygulamanın tehlikeli sonuçlara sebep olabileceğini belirtiyor.

06.05.2023-10:28 - (Son Güncelleme: 16.05.2023-17:21)

Son zamanlarda popülerliğini artıran botoksun kliniklerde çok pahalı olması sebebiyle bazı kişiler internet üzerinden botoks malzemesi siparişi vererek kendi kendine botoks uygulamaya başladı. Ancak ne olduğu belirsiz bu ürünler konusunda uzman isimden önemli uyarılar geldi. Buna göre  botoksu bu şekilde uygulamak tehlikeli sonuçlara sebep olabilir.

İnternetten sipariş verip evde yapıyorlar

İnanılır gibi değil ama gerçek. Genç kalmak isteyenlerin sıkça başvurduğu işlemlerden biri botoks. Hem kadınlar hem de erkekler ilgi gösteriyor. Ancak son zamanlarda botoks yaptırmanın fiyatı dudak uçuklatıyor. 

Evde Botoks Uygulama

Kliniklerde botoks fiyatını yüksek bulanlar akılalmaz bir yola başvurdu. Ucuza mal etmek için internet üzerinden botoks malzemesi sipariş ediyorlar. Bundan daha kötüsü bu işlemi evde tek başlarına yapıyorlar. Üstelik yasal olmamasına rağmen botoks malzemelerine bir telefonla rahatça ulaşılabiliyor. Bu yüzden merdiven altı klinikler çoğaldı.

Kanal D Haber'in haberine göre haberi duyan vatandaşlar "Ne kadar cesurmuşlar. Sonucu düşünemiyorum" dedi.

Dışarıdan göründüğü gibi kolay değil

KBB hastalıkları uzmanı Dr. Elvin Alaskar "Botoks uygulaması ciddi bir işlemdir. Dışarıdan göründüğü kadar kolay bir işlem değildir. Ciltte asimetriler, göz çevresinde düşmeler olabiliyor" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal